Meteorologii au prelungit, vineri noapte, avertizările cod portocaliu de viscol pentru judeţele Suceava şi Caraş-Severin până la ora 2.00 şi totodată au emis o atenţionare cod galben de vânt puternic pentru judeţul Mureş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judeţele Suceava şi Caraş-Severin se află vineri noapte sub cod portocaliu de viscol, până la ora 2.00. 

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în Suceava, la altitudini de peste 1.800 de metri vântul va depăşi la rafală 90 - 100 de kilometri pe oră, viscolind zăpada. Vizibilitatea este în aceste zone sub 50 de metri.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

În Caraş-Severin, la peste 2.000 de metri altitudine, vântul va avea intesificări ce vor depăşi 90 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea şi determinând reducerea vizibilităţii sub 50 de metri, conform ANM.

Meteorologii au emis şi o atenţionare cod galben de vânt, pentru judeţul Mureş, valabilă până la ora 00.00. Aici, vântul are intensificări care local depăşesc, la rafală, 60 de kilometri pe oră.

De asemenea, atenţionarea cod galben de vânt emisă pentru întreaga ţară a fost ridicată, vineri seară, pentru Bucureşti şi 13 judeţe din vestul şi sudul ţării, fiind menţinută pentru celelalte 28 de judeţe, până sâmbătă, la ora 02.00.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, de vineri seara până sâmbătă, la ora 02.00, rămân sub avertizare cod galben judeţele Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi, Vrancea, Bacău, Vaslui, Iaşi, Neamţ, Botoşani, Suceava, Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Maramureş, Satu Mare, Mureş, Cluj, Alba, Hunedoara, Caraş-Severin, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi Buzău.

Vântul va prezenta intensificări temporare în zonele de munte, precum şi în Moldova, Dobrogea şi în nord-estul Munteniei, cu viteze la rafală ce vor depăşi 55-65 de kilometri pe oră şi pe arii restrânse 70-75 de kilometri pe oră. Pe crestele înalte ale Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, rafalele vor mai atinge 90 de kilometri pe oră, spulberând puternic zăpada şi reducând semnificativ vizibilitatea.

La munte şi în Moldova, iar pe arii restrânse şi în Transilvania vor mai fi ninsori, în general slabe cantitativ.

În a doua parte a nopţii de vineri spre sâmbătă şi pe parcursul zilei de sâmbătă, vântul se va diminua semnificativ în intensitate, dar va mai avea unele intensificări în zona montană, mai ales pe crestele înalte, spulberând temporar zăpada.

Vremea va fi în răcire, temperaturile nocturne vor fi sub pragul de îngheţ în toată ţara şi îndeosebi în Transilvania şi Maramureş va fi ger, potrivit ANM. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.