Meteorologii au emis cod portocaliu de vânt puternic pentru zona de munte a judeţelor Bistriţa-Năsăud şi Maramureş. Până la ora 12.00, vântul va sufla cu viteze ce vor depăşi la rafală 120 de kilometri la oră. În alte 21 de judeţe e cod galben de vânt.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit meteorologilor, în Bistriţa-Năsăud şi Maramureş, la peste 1.800 de metri altitudine, se va semnala vânt puternic cu intensificări care la rafală vor depăşi 120 km/h. În plus, se va înregistra ninsoare şi zăpadă spulberată.

Avertizarea este valabilă până la ora 12.00.

Tot până la ora 12.00 este cod galben de vânt în zonele joase din cele două judeţe, dar şi în judeţele Suceava, Bacău, Vrancea, Neamţ, Cluj, Sălaj, Satu Mare, Hunedoara, Caraş-Severin, Prahova, Argeş, Dâmboviţa şi Buzău.

În zonele joase din aceste judeţe vântul va sufla cu 55 – 80 de kilometri la oră, în timp ce la munte viteza vântului va atinge şi depăşi 100 de kilometri la oră.

De asemenea, este cod galben de vânt, până la ora 11.00, în judeţele Alba, Mureş, Vâlcea, Gorj, Braşov, Covasna, Harghita şi Sibiu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.