Meteorologii au emis, marţi dimineaţă, atenţionări cod galben de vânt şi ninsoare pentru aproape jumătate de ţară, valabile timp de mai multe ore. Tot marţi, meteorologii au prelungit atenţionările cod galben de vânt emise pentru opt judeţe din sudul şi sud-estul ţării şi totodată au emis avertizări noi pentru încă două judeţe din sud. În aceste zone ninge moderat iar rafalele de vânt pot depăşi 60 de kilometri pe oră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), atenţionările cod galben emise pentru judeţele Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa au fost prelunite până la ora 11.00. În aceste zone vântul va avea intensificări care la rafală ar putea atinge 70 - 80 de kilometri pe oră, iar îndeosebi în zona înaltă, va depăşi temporar 90 de kilometri pe oră, spulberând zăpada.

Tot până la ora 11.00 au fost prelungite şi atenţionările cod galben de vânt emise pentru judeţele Ilfov, Teleorman şi Giurgiu, unde intensificările vântului vor depăşi la rafală 55 - 60 de kilometri pe oră.

Şi atenţionarea emisă de meteorologi pentru Bucureşti a fost prelungită, până la ora 10.00. Şi aici vântul va avea intensificări care vor depăşi 55 de kilometri pe oră.

Totodată, ANM a emis şi două atenţionări cod galben de vânt noi, pentru judeţele Olt şi Dolj, până la ora 9.00. Aici intensificările vântului vor depăşi, la rafală, 55 - 60 de kilometri pe oră.

Până la ora 11.00, sunt sub atenţionare cod galben judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Vrancea, Iaşi, Bacău, Vaslui, Galaţi, Constanţa şi Tulcea. În aceste zone se vor semnala intensificări ale vântului, care la rafală vor depăşi 55 - 60 de kilometri pe oră şi chiar 70 de kilometri pe oră, în anumite zone.

Totodată, este în vigoare şi o informare meteo de ploi, ninsori şi vânt puternic în centrul, sudul şi estul ţării, până marţi după-amiază, iar în noaptea de marţi spre miercuri, temperaturile în aproape toată ţara vor scădea sub minus zece grade.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.