Liderul Coaliţiei pentru Familie (CpF), Mihai Gheorghiu, a declarat, duminică seară, după închiderea urnelor la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie, că, deşi ţelul nu a fost atins, "acest vot va rămâne în istoria acestei naţiuni", iar bătălia va continua. El a acuzat boicotul generalizat din partea clasei politice şi a mass-media - "o imensă maşină propagandistică, antireferendum, pro boicot, de manipulare şi dezinformare a acestui popor".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ce am trăit noi astăzi este un vot legal şi constituţional, un vot covârşitor, chiar dacă nu am împlinit ţinta noastră de şase milioane. Chiar dacă ţelul nostru nu este împlinit şi nu am putut revizui Constituţia, acest vot rămâne să existe în istoria acestei societăţi şi a acestei naţiuni. Data viitoare vom reuşi, pentru că apărarea firescului, apărarea a ceea ce am primit şi a ceea ce vrem să lăsăm în urma noastră este importantă pentru milioane şi milioane de români. Acum există dovada extraordinară a acestui interes. Nimeni nu va mai putea spune că sunt numai nişte semnături care nu ştim cum au fost luate", a afirmat Mihai Gheorghiu.

Liderul Coaliţiei pentru Familie a spus că a fost o primă bătălie şi că vor mai urma şi altele pe care sigur le vor câştiga.

El a acuzat boicotul generalizat din partea clasei politice şi a mass-media, spunând că a fost "o imensă maşină propagandistică, antireferendum, pro boicot, de manipulare şi dezinformare a acestui popor". 

De asemenea, liderul Coaliţiei pentru Familie a avertizat că "toţi factorii politici, constituţionali, legislativi din această ţară" trebuie să ţină cont de votul celor care au mers la acest referendum: "E o opţiune importantă, de care trebuie să ţinem şi noi seama, trebuie să ţină seama şi toţi factorii politici, constituţionali, legislativi din această ţară. Nu se mai poate legifera împotriva unei astfel de voci". 

Prezenta la vot la referendumul de modificare a Constituţiei în sensul redefinirii familiei este de 20,41 la sută, numărul votanţilor fiind de 3.731.704 la ora 21.00, atunci când s-au închis urnele în ţară, potrivit datelor transmise de Biroul Electoral Central (BEC). Referendumul este valid dacă prezenţa la vot este de 30 la sută, iar 25 la sută sunt voturi valabile. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.