Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă, joi, că, din 26 ianuarie, începe vaccinarea copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani. Platforma informatică permite deja programarea, dar vaccinarea se poate face şi fără programare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pentru protecţia împotriva COVID-19 şi limitarea complicaţiilor generate de infecţia cu SARS-CoV-2, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) informează asupra modalităţilor de administrare a vaccinului Comirnaty-Pfizer/ BioNTech împotriva COVID-19, pentru grupa de vârstă 5 - 11 ani, începând cu data de 26 ianuarie 2022”, a transmis, joi, CNCAV.  

Sursa citată a precizat că, de joi, cu sprijinul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, platforma de programare permite programarea copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani, pentru data de 26 ianuarie. 

Programarea se va efectua doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped , prin intermediul conturilor părinţilor sau ale reprezentanţilor legali.  

La acest moment, în platforma de programare sunt configurate 219 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel naţional.  

Vaccinarea se poate realiza şi fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru.  

De asemenea, Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV) este optimizat şi permite procesarea datelor pentru această categorie eligibilă la vaccinare.  

Autorităţile precizează că sunt importante acordarea consimţământului informat de către părinţi sau de către reprezentantul legal al minorului şi efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor.  

Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty este de 10 micrograme/doză (10 µg), la interval de 21 de zile.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.