Reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) au anunţat, vineri, că au finalizat negocierea noilor contracte cost-volum-rezultat pentru tratamentele fără interferon pentru hepatita cronică virală C, acestea desfăşurându-se cu trei deţinători de autorizaţii de punere de piaţă. Pentru noua etapă de tratament fără interferon sunt eligibili 13.000 de pacienţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Negocierile CNAS cu deţinătorii de autorizaţii de punere pe piaţă a tratamentelor fără interferon în vederea încheierii unor noi contracte cost-volum-rezultat pe aria terapeutică hepatita cronică virală C s-au finalizat cu succes. În zilele următoare, cei trei deţinători de autorizaţii de punere pe piaţă cu care s-au purtat negocierile urmează să depună la sediul instituţiei documentaţia necesară pentru încheierea propriu-zisă a contractelor, se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri, de reprezentanţii instituţiei.

Conform sursei citate, pentru noua etapă de tratament fără interferon pentru hepatita cronică virală C sunt eligibili 13.000 de pacienţi, din care 12.100 de pacienţi cu fibroză F1, F2, F3 şi F4 (ciroză compensată), 750 de pacienţi cu fibroză F4 şi ciroză decompensată, 100 de pacienţi cu insuficienţă renală cronică aflaţi în dializă, indiferent de gradul de fibroză, şi 50 de pacienţi cu transplant hepatic şi de alte organe solide, indiferent de gradul de fibroză.

Reprezentanţii CNAS spun că, odată cu creşterea numărului de pacienţi eligibili faţă de precedentele etape de tratament fără interferon, vor fi desemnate două noi centre (Piteşti şi Bacău) în care se vor putea iniţia şi monitoriza aceste tratamente, de către medici cu experienţă în domeniu. Astfel, numărul total al acestor centra se va ridica la 13.

"În etapa viitoare vor fi disponibile trei scheme de tratament care vor putea oferi o soluţie personalizată pentru fiecare pacient. Schema de tratament adecvată şi durata tratamentului (între 8 şi 24 săptămâni) va fi decisă de medicul curant, în funcţie de starea clinică şi particularităţile fiecărei persoane", anunţă CNAS.

Instituţia mai anunţă că a iniţiat demersurile necesare pentru includerea condiţionată a noilor tratamente fără interferon în lista cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală (HG720/2008 cu modificările şi completările ulterioare). Noile contracte cost-volum-rezultat se vor derula efectiv de la începutul lunii următoare includerii noilor tratamente în lista menţionată (cel mai târziu 1 octombrie), precizează CNAS.

"Noile contracte cost-volum-rezultat vor însemna o schimbare calitativă majoră în tratamentul fără interferon a hepatitei virale C. Aş menţiona că, deşi negocierile pentru aceste contracte au fost mai complicate, derulându-se pentru prima oară cu mai mulţi deţinători de autorizaţii de punere pe piaţă, am reuşit să le finalizăm cu condiţii mai avantajoase pentru CNAS şi într-un timp mult mai scurt decât în precedentele etape de tratament", a declarat preşedintele CNAS, Răzvan Vulcănescu, citat în comunicat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.