Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că se reia licitaţia pentru elaborarea studiului de frezabilitate necesar construcţiei autostrăzii Braşov- Bacău.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit CNAIR, miercuri a fost transmisă în SICAP documentaţia de atribuire pentru lansarea procedurii de achiziţie publică pentru finalizarea studiului de fezabilitate pentru autostrada Braşov-Bacău.

Durata contractului de proiectare este de 28 de luni, din care 24 de luni pentru finalizarea studiului de fezabilitate.

Reprezentanţii CNAIR au precizat că, după validarea documentaţiei, va putea fi lansată licitaţia propriu-zisă aferentă contractului de proiectare.

”Autostrada Braşov – Bacău are ca scop să asigure o legătură rutieră de înaltă calitate între regiunile Moldova şi Transilvania. Proiectul va asigura realizarea unui sector de autostradă ce va face legatura între oraşele Braşov şi Bacău, acesta făcând parte din autostrada cu denumirea generică „Moldova”, indicativ A5 cuprins în MPGT şi care realizează legătura între localităţile Braşov - Târgu Secuiesc - Oneşti - Bacău. Având în vedere prioritizarea proiectelor realizată în cadrul Planul Investiţional (P.I.), proiectul este cuprins in strategia de finanţare în cadrul noului Program Operaţional Transport 2021-2027”, a arătat sursa citată.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.