Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că a fost semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia podului nou de la Cosmeşti peste Siret, valoarea contractului depăşind 146 de milioane de lei fără TVA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Marţi, 19.04.2022, a avut loc la sediul CNAIR semnarea contractului având ca obiect: proiectare şi execuţie Podul nou de la Cosmeşti, peste Siret, pe DN 24 km 7+620 (inclusiv varianta de drum nou de cca. 5,6 km), între autoritatea contractantă şi Asocierea S.C. SA&PE Construct S.R.L. (lider al asocierii) – S.C. Tehnostrade S.R.L", a transmis, marţi, CNAIR.

Valoarea contractului este de 146.498.575,53 lei fără TVA.

Conform sursei citate, durata de execuţie este de 24 de luni: 5 luni perioada de proiectare şi 19 luni perioada de execuţie lucrări, care începe să curgă de la data obţinerii autorizaţiei de construire.

Durata perioadei de garanţie este de 120 de luni, conform ofertei antreprenorului.

Contractul este finanţat din Fonduri Externe Nerambursabile.

"Achiziţia are ca scop realizarea unui pod rutier nou peste râul Siret şi a unui pasaj peste calea ferată, pe un traseu diferit decât cel actual. Obiectivul general al proiectului este realizarea unui sector de drum care să asigure circulaţia rutieră în condiţii de siguranţă şi confort, la exigenţele actuale ale unui drum naţional european", a menţionat CNAIR.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.