Patru dintre cei 20 de pacienţi transferaţi de la Spitalul Humanitas din Cluj-Napoca, în care a fost provocat un incendiu sîptpmâna trecută, mai sunt internaţi. Aceştia sunt monitorizaţi de către specialiştii unităţii, alături de medicii spitalelor gazdă. Unitatea medicală anunţă că face eforturi pentru reluarea activităţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spitalul Humanitas din Cluj-Napoca, afectat săptămâna trecută de un incendiu, anunţă, duminică, că din cei 20 de pacienţi care au fost transferaţi la alte spitale, 4 mai sunt internaţi, din care 3 vor fi externaţi în cursul zilei de mâine.

”Starea lor este una bună, aceştia fiind în afara oricărui pericol. În tot acest interval echipele noastre chirurgicale au supravegheat pacienţii transferaţi, alături de echipele medicale din spitalele gazdă. De asemenea, am ţinut permanent legătura cu familiile şi aparţinătorii pacienţilor pentru a le oferi toate informaţiile de care aveau nevoie. Dorim să ne exprimăm încă o dată părerea de rău pentru această situaţie neplăcută”, a transmis, duminică, Spitalul Humanitas, într-un comunicat de presă.

Reprezentanţii unităţii afirmă că nu au competenţa de a se pronunţa asupra cauzelor producerii incendiului: ”Nu este de competenţa noastră să emitem vreun comentariu. Putem doar să confirmăm că nu a fost o problemă internă, de ordin tehnic sau operaţională a spitalului. Ţine exclusiv de apanajul autorităţilor să comenteze asupra cauzelor externe care au determinat declanşarea incendiului. Pentru noi, singurul lucru important este siguranţa pacienţilor şi a personalului medical. Nu în ultimul rând, suntem recunoscători pentru mobilizarea rapidă şi implicarea impecabilă a echipajelor de interventie, a colegilor de breaslă şi a echipei noastre, pe durata întregului proces de evacuare şi ulterior, pentru îngrijirea pacienţilor”.

Unitatea anunţă că se lucrează pentru redeschidere.

”În acest moment, continuăm operaţiunile necesare pentru a ne relua activitatea în deplină siguranţă şi sperăm să deschidem secţiile chirurgicale cât mai curând, în sprijinul pacienţilor care au mare nevoie de noi”, se mai arată în comunicat.

Un incendiu a afectat, joi seară, unitatea medicală, fiind activat Planul Roşu de Intervenţie, În unitate erau 29 de pacienţi, toţi fiind evacuaţi. 20 au fost transferaţi la alte spitale.

IPJ Cluj a anunţat, duminică, arestarea preventivă a unu9i bărbat, suspectat că a provocat incendiul. Bprbatul încerca să sustragă bunuri dintr-un vestiar. Deocamdată, nu s-a stabilit acă focul a fost pus din greşeală, sau pentru a putea fugi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.