Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Cluj a aprobat câteva modificări de scenarii privind funcţionarea unităţilor de învăţământ din judeţ, ca urmare a schimbării situaţiei epidemiologice, la propunerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj şi cu avizul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Cluj. Astfel, începât de miercuri, opt şcoli vor funcţiona în scenariul roşu, cu cursuri excluziv online.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Prefectura Cluj, CJSU a aprobat câteva modificări de scenarii privind funcţionarea unităţilor de învăţământ din judeţ, după modificarea ratei de infectare.

Astfel, unităţile de învăţământ din comuna Aghireşu intră de miercuri, 23.09.2020, pe scenariul 1 de funcţionare, iar unităţile de învăţământ din comuna Mintiu Gherlii trec pe scenariul 3, ca urmare a depăşirii ratei de incidenţă de 3 cazuri la mia de locuitori.

Alte două unităţi de învăţământ din municipiile Dej şi Turda, vor funcţiona după scenarii modificate: şcoala Postliceală "Louis Pasteur" Dej trece la scenariul 3 de funcţionare, iar Grădiniţa cu Program Prelungit "Prichindelul Isteţ" Turda, trece la scenariul 1. 

După ultima hotărâre a CJSU Cluj, 8 unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţ funcţionează pe scenariul 3.

Evoluţia epidemiologică la nivelul judeţului va fi evaluată constant de autorităţi, iar modificarea scenariilor de funcţionare a unităţilor de învăţământ, precum şi alte măsuri necesare pentru reducerea riscului de îmbolnăvire în rândul comunităţii, vor fi luate imediat ce situaţia o va impune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.