Clădirea Dispensarului Spitalului TBC din Sibiu a fost reabilitată, după o investiţie de peste 4 milioane de lei, mai mult de jumătate fiind fonduri europene. După realizarea lucrărilor, consumul de energie va fi redus la jumătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Consiliul Judeţean Sibiu a finalizat, la termen, lucrările pentru reabilitarea completă a clădirii Dispensarului din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu, unitate spitalicească aflată în subordinea autorităţii judeţene”, a transmis, marţi, Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, într-un comunicat de presă.  

Sursa citată a precizat că valoarea totală a lucrărilor s-a ridicat la suma de 4.099.936,11 lei cu TVA.  

Din această valoare, 2.598.180,68 lei cu TVA au fost asiguraţi din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional (POR 2014 – 2020) pentru eficientizarea energetică a clădirii şi 53.024,10 lei cu TVA reprezintă cofinanţarea CJ Sibiu pentru realizarea proiectului.  

Pentru efectuarea unor lucrări precum: instalaţii sanitare, utilităţi, electrice, structură, echipamente şi detectare incendiu, canalizare menajeră şi pluvială, precum şi lucrări de refacere interioare după reabilitare, au fost alocaţi din bugetul local al judeţului Sibiu 1.448.731,33 lei cu TVA. 

”În urma investiţiei, consumul anual de energie primară se va reduce la jumătate faţă de perioada anterioară reabilitării. Acest lucru îl atestă certificatul de performanţă energetică a clădirii întocmit la finalizarea lucrărilor. Totodată, această lucrare de reabilitare este încă un pas în materie de politici de climă şi mediu pentru Judeţul Sibiu, întrucât ea contribuie activ la atingerea obiectivelor pe care România, alături de ceilalţi membri UE, le are de îndeplinit: până în 2030 reducerea emisiilor cu cel puţin 55%, astfel ca până în 2050 Europa să devină primul continent neutru din punct de vedere climatic”, se mai arată în comunicat.  

Potrivit sursei citate, la exterior s-au realizat lucrări pentru eliminarea infiltraţiilor, faţada a fost refăcută cu materiale eficiente energetic şi s-au înlocuit toate ferestrele. De asemenea, a fost izolat planşeul podului şi al subsolului, au fost montate panouri solare, o pompă de căldură reversibilă şi o rampă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi dotată cu elevator. 

În interior au fost înlocuite tâmplăriile, refăcute pardoselile, tavanele, pereţii au fost tencuiţi şi zugrăviţi. Instalaţiile electrice au fost modernizate, iar instalaţiile de apă - canal, ventilaţie şi cea termică au fost refăcute integral. 

”Pacienţii cu patologii pulmonare vor beneficia de consultaţii şi tratamente de specialitate, radiografii şi spirometrii într-un spaţiu nou, completat renovat la standarde europene, ceea ce le va asigura un plus de confort, iar calitatea actului medical va fi cu siguranţă mai ridicată. Nu în ultimul rând, ne asigurăm că suntem mai aproape de ţinta de a avea un judeţ verde şi prin investiţii în clădiri prietenoase cu mediul înconjurător”, a declarat Daniela Cîmpean, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu. 

În anul 2022, Consiliul Judeţean Sibiu va finaliza lucrările de reabilitare termică la încă două clădiri ale spitalului: Pavilionului II şi Pavilionul Administrativ. 

”În ultimii ani au avut loc investiţii majore în infrastructura spitalului nostru, fiind îmbunătăţite condiţiile hoteliere pentru pacienţi, aceştia având o durată de spitalizare mai mare faţă de alte unităţi sanitare. Doar din fonduri europene derulăm proiecte în valoare de 20 de milioane de lei - proiecte care ne ajută să oferim servicii medicale în conformitate cu standardele de acreditare. De aceea, cu sprijinul Consiliului Judeţean, ne preocupăm să achiziţionăm în permanenţă aparatură de ultimă generaţie şi să îmbunătăţim infrastructura spitalului. Aceste aspecte, alături de profesionalismul echipei noastre medicale, vor contribui la tratarea şi vindecarea pacienţilor care ne trec pragul.”, a declarat Alina Graur, Manager Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.