Consilierii judeţeni din Buzău au aprobat, miercuri, un proiect care vizează reabilitarea uneia dintre clădirile instituţiei, investiţia fiind estimată la 10 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, investiţia în amenajarea clădirii va fi posibilă prin accesarea unui program special coordonat de Administraţia Fondului pentru Mediu.  

Potrivit proiectului, valoarea totală a investiţiei pentru reabilitarea imobilului de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu ar fi de peste 10 milioane de lei. Din această sumă, aproape 5 milioane ar fi cheltuieli eligibile. 

"O să fie un spaţiu funcţional unde să ne putem desfăşura activitatea. Va fi o investiţie de 10 milioane de lei, deci două milioane de euro, dar eu cred că este un lucru important mai ales că spaţiul unde ne desfăşurăm activitatea nu este spaţiul nostru şi nu putem investi sau să atragem fonduri europene.  Această clădire va fi o clădire atât funcţională, dar la nivelul anilor 2020, unde cei care vor fi aici vor putea acorda servicii de calitate cetăţenilor, pentru că nu ne gândim doar la angajaţii Consiliului Judeţean ci şi la cetăţeni", a declarat Neagu. 

Clădirea care va fi modernizată, recompartimentată şi eficientizată energetic va avea pe lângă birouri şi săli de şedinţă, cantina şi sală de mese.  

"Va avea birouri, va fi reabilitată din punct de vedere termic şi energetic şi va fi reabilitată şi la structură. În premieră, pe lângă birouri şi săli de şedinţă, noul sediu va avea şi cantină şi sală de masă. Aşa e corect. Va fi şi o sală de şedinţă a Consiliului Judeţean, o sală care să fie la nivelul anilor 2020-2021. Să nu uităm că sala în care ne-am desfăşurat activitatea a fost construită la nivelul nevoilor anilor 70. Asta nu înseamnă că vom renunţa la spaţiile din vechiul sediu pentru că avem o grămadă instituţii care îşi desfăşoară activitate în diferite spaţii şi vreau să genereze de aici servicii mai bune pentru cetăţeni, să facem absolut totul integrat, să să nu mai fie nevoie să se mai deplaseze oamenii în altă parte", a promis Neagu. 

 Lucrările ar urma să se desfăşoare pe o perioadă de 18 luni. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.