Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Alba solicită Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei prelungirea, cu o săptămână, a carantinei în municipiul Alba Iulia şi patru localităţi aparţinătoare, începând de marţi. Rata de infectare în Alba Iulia este de 7,14 cazuri la mia de locuitori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba a luat în calcul, în şedinţa extraordinară de luni, situaţia epidemiologică din municipiul Alba Iulia şi din localităţilor aparţinătoare Bărăbanţ, Miceşti, Oarda şi Pâclişa, generată de coronavirusul SARS-CoV-2, care a dus la înregistrarea unei incidenţe cumulate de infectare, în perioada 23 noiembrie - 6 decembrie, de 7,14 cazuri la 1000 de locuitori în municipiul Alba Iulia, riscul epidemiologic fiind în continuare ridicat.

Astfel, CJSU a decis să solicite Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei emiterea ordinului comandantului acţiunii pentru prelungirea măsurii de carantinare zonală în municipiul Alba Iulia şi localităţile aparţinătoare Bărăbanţ, Miceşti, Oarda şi Pâclişa, judeţul Alba, pe o perioadă de 7 zile, începând din 8 decembrie, ora 00:00.

În hotărârea CJSU Alba sunt precizate şi restricţiile impuse în această perioadă.

Municipiul Alba Iulia a intrat în carantină la jumătatea lunii noiembrie, iniţial pentru două săptămâni. Măsura a fost prelungită săptămâna trecută.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.