Consiliul Judeţean (CJ) Mureş a aprobat, în şedinţa de joi, rezilierea mai multor contracte privind serviciile de salubritate, deoarece operatorul nu şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale. Preşedintele CJ, Péter Ferenc, a transmis că nu se pune problema ca deşeurile să nu fie ridicate în urma acestei decizii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Consiliul Judeţean Mureş a decis, joi, rezilierea contractelor de colectare şi transport a deşeurilor municipale şi a altor fluxuri de deşeuri pentru mai multe zone ale judeţului Mureş. Este vorba de Zona 7 Râciu, Zonele 1 Sânpaul, 4 Reghin, 6 Bălăuşeri.
 
“Motivele care au stat la baza deciziei de reziliere sunt legate de neexcutarea de către operator a obligaţiilor contractuale asumate, desi acesta a fost somat încă din vara anului trecut în vederea remedierii deficienţelor semnalate în derularea contractelor. În asamblu, este vorba despre nerespectarea de către operator a fluxurilor şi frecvenţelor de colectare conform contractelor asumate, a organizării periodice de campanii de informare şi conştientizare a publicului privind colectarea separată a deşeurilor, nefiind îndeplinite angajamentele asumate prin oferta tehnică şi financiară, nerealizarea investiţiilor în perioada de mobilizare la care s-au angajat, şi nici după încheierea acestei perioade”, a transmis CJ Mureş.
 
Preşedintele acestei instituţii, Péter Ferenc, a afirmat că nu se pune problema ca deşeurile să nu mai fie ridicate în perioada următoare. 
 
“În primul rând, doresc să-i asigur pe cetăţenii judeţului Mureş că nu se pune problema ca deşeurile să nu fie ridicate în următoarea perioadă. Practic, aprobarea acestor hotărâri este unul dintre paşii administrativi care trebuie făcuţi înainte de rezilierea propriu-zisă. Din păcate, deşi ADI Ecolect şi Consiliul Judeţean au făcut nenumărate demersuri către operatori pentru a remedia problemele apărute în derularea acestor contracte, aceştia nu au reuşit să facă acest lucru”, a afirmat Peter Ferenc. 
 
El a menţionat că deficienţele au fost constatate în urma controalelor în teren, dar şi în urma reclamaţiilor primite de la cetăţeni.
 
“Deficienţele au fost constatate atât ca urmare a controalelor derulate în teren, cât şi ca urmare a reclamaţiilor primite de la cetăţeni şi de la autorităţile locale din judeţ. De la momentul trimiterii către operatori a notificării de reziliere a contractelor aprobată în Adunarea Generală Adi Ecolect, aceştia au obligaţia să asigure pentru 90 de zile colectarea deşeurilor. Consiliul judeţean a acţionat mereu cu transparenţă şi responsabilitate”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.
 
Rezilierea contractelor menţionate mai sus va fi supusă votului Adunării Generale ADI Ecolect Mureş.
 
Documentaţiile pentru delegarea serviciului de salubritate pentru cele patru zone ale judeţului vor fi revizuite în următoarele săptămâni, procedurile de licitaţie urmând a fi organizate după aorobarea documentaţiilor de către fiecare UAT din aceste zone, a mai precizat CJ Mureş.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.