Peste şapte hectare de teren agricol din comuna Limanu au fost transformate într-o groapă ilegală de gunoi, autorităţile judeţene spunând că zona respectivă este un pericol real pentru populaţia localităţii, dar şi pentru turiştii care vin vara în sudul litoralului, estimând că lucrările de ecologizare în zona respectivă ar putea începe în câteva săptămâni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Consiliului Judeţean Constanţa, preşedintele CJC, Marius Horia Ţuţuianu a participat sâmbătă, la o acţiunea de ecologizare a terenurilor limitrofe localităţii Limanu, iar cu această ocazie autorităţile judeţene au identificat o problemă majoră în regiune, şi anume peste şapte hectare de teren agricol au fost transformate într-o groapă de gunoi ilegală.

Preşedintele Consiliului Judeţean spune că ştia că în comuna Limanu sunt probleme cu deşeurile aruncate în locuri neamenajate, dar nu şi-a imaginat că un câmp întreg a fost transformat într-o groapă ilegală de gunoi.

“Am aflat de iniţiativa domnului primar Daniel Georgescu şi am decis să o susţin. Ştiam că acţiunea de astăzi este organizată împreună cu voluntari, aşa că m-am oferit, la rândul meu, voluntar. Ştiam că în această comună există mari probleme cu deşeurile aruncate în locuri neamenajate, dar nu-mi imaginam că un întreg câmp a fost transformat într-o groapă de gunoi ilegală. Sunt conştient că este o problemă mult mai veche, şi aceasta raportat numai la dimensiunea dezastrului. Acest teren, în starea în care se află acum, este un real pericol pentru toată populaţia comunei Limanu, inclusiv pentru turiştii care vizitează sudul litoralului în sezonul estival”, a afirmat Marius Horia Ţuţuianu.

Astfel, săptămâna viitoare, preşedintele Consiliului Judeţean va convoca o întâlnire la care să participe atât autorităţile locale, reprezentanţi ai Ministerului Mediului, Ministerului Sănătăţii, cât şi cei ai Ministerului Finanţelor pentru evaluarea costurilor şi identificarea costurilor şi identificarea surselor de finanţare.

“I-am recomandat domnului primar Daniel Georgescu ca până săptămâna viitoare să facă o evaluare a costurilor pentru ecologizarea zonei. Vom căuta soluţii la nivelul judeţului, dar gravitatea situaţiei mă determină să fac sesizări inclusiv către autorităţile naţionale. Ne confruntăm cu un dezastru ecologic. Nu înţeleg cum precedentul edil local a ignorat o problemă de asemenea amploare”, a mai declarat preşedintele Consiliului Judeţean.

El estimează că în privinţa gropii de gunoi constituită ilegal în Limanu lucrările de ecologizare vor începe în câteva săptămâni.

De asemenea, Marius Horia Ţuţuianu face un apel către toţi locuitorii judeţului să nu mai arunce deşeurile în locuri neamenajate.

Comuna Limanu este formată din satele Limanu, 2 Mai, Vama Veche şi Hagieni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.