Centrul de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Cluj a fost finalizat şi a fost predat, marţi, operatorului. ”În prezent, toate componentele au fost predate integral operatorului care a câştigat contractul de delegare şi care şi-a asumat salubrizarea judeţului Cluj în următorii 10 ani. Clujenii au aşteptări mari, motiv pentru care ne dorim ca întregul sistem să funcţioneze uniform şi fără disfuncţionalităţi, astfel încât acesta să reprezinte un model de operare în regiune. Ne bucurăm că am reuşit să rezolvăm problema gestionării deşeurilor din judeţ”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Consiliul Judeţean Cluj, Alin Tişe şi 53 de primari clujeni - membri A.G.A. ADI Ecometropolitan Cluj au vizitat, marţi, Centrul de Management Integrat al Deşeurilor (CMID) în judeţul Cluj, odată cu finalizarea şi predarea, către operatorul Supercom SA, a ultimelor două componente aferente CMID: Staţia de Tratare Mecano-Biologică şi Staţia de sortare a deşeurilor.

Astfel, au fost predate o serie de echipamente, utilaje şi linii tehnologice, precum: hale, containere, camioane, platforme de compostare/depozitare, rezervoare de apă, staţii de pompare, bazine de retenţie a levigatului, staţii de epurare, reţele electrice/apă/canalizare, drumuri, parcări etc.

”Începând de azi putem spune că ne-am îndeplinit misiunea şi am reuşit, odată cu predarea ultimelor obiective din cadrul Zonei Tehnice CMID, să intrăm în normalitate. În prezent, toate componentele SMID au fost predate integral operatorului care a câştigat contractul de delegare şi care şi-a asumat salubrizarea judeţului Cluj în următorii 10 ani. Clujenii au aşteptări mari, motiv pentru care ne dorim ca întregul sistem să funcţioneze uniform şi fără disfuncţionalităţi, astfel încât acesta să reprezinte un model de operare în regiune. Ne bucurăm că am reuşit să rezolvăm problema gestionării deşeurilor din judeţ, iar în final doresc să felicit şi să mulţumesc tuturor celor implicaţi în gestionarea acestui proiect”, a declarat Alin Tişe, şeful CJ Cluj.

Centrul de Management Integrat al Deşeurilor este format din celula de depozitare a deşeurilor, cu o suprafaţă de 8,95 ha şi o capacitate de depozitare de 1.550.000 de metri cubi, staţia de sortare a deşeurilor, cu o capacitate de procesare de 92.100 t/an, staţia de tratare mecano-biologică a deşeurilor (TMB), cu o capacitate de procesare de 206.000 t/an, infrastructura adiacentă: zonă administrativă, drumuri, platforme, staţia de tratare levigat, reţele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.