Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a subliniat, într-o discuţie avută joi cu amiralul Robert P. Burke, comandantul Comandamentului NATO al Forţelor Întrunite (Joint Force Command – JFC) de la Napoli, "importanţa întăririi prezenţei aliate pe teritoriul naţional, în vederea contracarării ameninţărilor şi stabilizării situaţiei volatile de securitate din zona Mării Negre”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut, joi, o convorbire oficială în sistem videoconferinţă cu amiralul Robert P. Burke, comandantul Comandamentului NATO al Forţelor Întrunite (Joint Force Command – JFC) de la Napoli, cei doi abordând subiecte referitoare la situaţia de securitate din regiunea Mării Negre, la contribuţia ţării noastre în cadrul Alianţei Nord-Atlantice, cu accent pe realizările în domeniul securităţii şi apărării, precum şi referitoare la importanţa acordată de România operaţiilor, misiunilor şi activităţilor aliate la care ţara noastră participă constant.

Potrivit MApN, ministrul Apărării a reiterat determinarea României de a contribui activ la consolidarea posturii de descurajare şi apărare a NATO în regiune, prin implementarea măsurilor şi proiectelor subsumate prezenţei avansate adaptate (tFP) în toate domeniile. De asemenea, ministrul Ciucă a subliniat „importanţa întăririi prezenţei aliate pe teritoriul naţional, în vederea contracarării ameninţărilor şi stabilizării situaţiei volatile de securitate din zona Mării Negre”.

Totodată, el i-a mulţumit amiralului Burke pentru sprijinul permanent oferit de JFC Napoli în procesul de operaţionalizare a Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud-Est de la Bucureşti (HQ MND-SE), precum şi în cel de înfiinţare a Comandamentului Corpului Multinaţional de Sud-Est (HQ MNC-SE), care va avea sediul la Sibiu.

Discuţiile oficiale au avut loc în marja împlinirii a cinci ani de la înfiinţarea Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud-Est, una dintre structurile multinaţionale aliate înfiinţate pe teritoriul României, cu rol în întărirea capacităţii de comandă şi control a arhitecturii regionale a NATO.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.