Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, afirmă, marţi, că ”PSD îşi lansează programul pentru sărăcirea românilor”, referindu-se la ceea ce a însemnat, în opinia sa, guvernarea PSD: 500 de modificări la Codul fiscal, TVA defalcat şi naţionalizarea de facto a Pilonului II de pensii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”PSD îşi lansează programul pentru sărăcirea românilor. Să nu uităm ce a însemnat guvernarea PSD pentru că aceeaşi oameni pregătesc aceleaşi măsuri”, a scris marţi, pe Facebook, Florin Cîţu.

Potrivit acestuia guvernarea PSD a însemnat:

- 500 modificări ale Codului fiscal


- introducere supraaciză carburant
- TVA defalcat
- supraimpozatarea contractelor part-time
- naţionalizarea Pilonui II de pensii de facto
- taxă pe stâlp
- oug 114 -supraimpozitarea tuturor sectoarelor din economie
- atacul la justiţie, OUG 13

”Autorul acestui atac, Grindeanu, este astăzi numărul 2 în PSD”, a mai scris Cîţu.

Potrivit acestuia, rata inflaţiei a crescut de la 0% la 5.4%, fiind ”cea mai mare rată a inflaţiei din UE aproape trei ani la rând”.

”ROBOR a crescut de la 0.7% la 3.9%. Singură ţară din UE în care au crescut dobânzile în această perioadă. Singura ţară din UE în care deficitul bugetar a crescut, deşi era o perioadă de creştere economică. Până şi Grecia avut surplus bugetar în aceea perioadă”, a mai afirmat ministrul finanţelor.

Potrivit lui Cîţu, România a fost, în guvernările PSD, ”singura ţară din lume din care cetăţenii fugeau de regimul dictatorial instaurat de Dragnea la fel de rapid că din zonele de război”.

PSD îşi lansează marţi, de la ora 18.00, Programul de guvernare.
 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.