Prim-ministrul Florin Cîţu a anunţat că Guvernul a avut, miercuri, în primă lectură programul naţional de investiţii „Anghel Saligny”, care va avea un buget de 50 de miliarde de lei şi se va întinde pe o perioadă de minim 6 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Astăzi, am avut în primă lectură un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru aprobarea Programului naţional de investiţii «Anghel Saligny», un program de investiţii pentru autorităţile locale prin care vom putea să implementăm asfaltare de drumuri, canalizare şi apă, program care va avea un buget de 50 de miliarde de lei şi se va întinde pe minim 6 ani de zile”, a explicat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului.

Premierul a adăugat că este inadmisibil să existe localităţi în România fără apă, canalizare şi drumuri neasfaltate.

„Sunt lucruri de bază pe care puteam să le avem până acum în România. Ele trebuiau făcute acum 20, 10 ani de zile. Le vom face în acest mandat”, a conchis Cîţu.

El a subliniat că programul „Anghel Saligny” nu este la fel ca PNDL.

„Nu este acelaşi program, dar mi-ar fi plăcut ca cine comentează un program, să-l citească înainte. Aici, din acest program au fost scoase săli de sport şi alte obiective care, din punctul meu de vedere, nu aduceau dezvoltare, au rămas lucrurile de bază pe care le dorim pentru toţi românii: canalizare, apă şi asfaltare, atât, nimic altceva. Este un program care aduce România la zi. Şi cred că cu toţii suntem de acord că ar trebui să terminăm cu această ipocrizie, nu putem să vorbim despre două Românii, este o singură Românie şi toţi românii trebuie să aibă acces la canalizare, apă curentă şi condiţii decente de viaţă”, a explicat premierul.

Chestionat care vor fi criteriile după care vor fi alocate cele 50 de miliarde de lei autorităţilor locale şi dacă se vor face verificări pentru a se vedea unde se duc aceşti bani, Florin Cîţu a răspuns: „Criteriile sunt foarte simple, vor fi cele din ordonanţa de urgenţă, un criteriu foarte clar este acela că acolo unde nu avem canalizare şi apă este complicat să începi să justifici că vrei să-ţi asfaltezi drumul, pentru că după aceea va însemna iarăşi să spargi drumul pentru a introduce apa, deci este un criteriu foarte simplu”.

„Criteriile nu sunt politice, toată România are nevoie de dezvoltare, nu există criterii politice aici”, a adăugat şeful Guvernului. 

El a mai anunţat că Guvernul a avut în primă lecutăr ordonanţa care dă posibilitatea suplimentării sumelor din PNDL, unde e cazul şi sunt necesari bani pentru finalizarea investiţiilor începute.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.