Prim-ministrul Florin Cîţu a afirmat că va fi aplicată o formulă predictibilă şi transparentă în fiecare an pentru creşterea salariului minim pe economie, lucru care este amintit şi în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. El a precizat că este o estimare faptul că ar putea să fie majorat aceste salariu până la 3.000 lei în anul 2026.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Da, aici lucrurile sunt mai simple. Comisia nu spune cât să crească şi unde să ajungă salariul minim. Comisia spune că trebuie să fie o formulă predictibilă şi transparentă, prin care oamenii ştiu exact cu cât creşte salariul minim în fiecare an. Este o estimare că va fi la 3.000 de lei în 2026, dar, repet, mult mai important este cum ajungem acolo, formula trebuie să fie transparentă, să nu o schimbăm în fiecare an şi asta este ceea ce avem în PNRR. Vom avea o formulă transparentă pe care o negociem, ştiu că Ministerul Muncii deja are o discuţie cu sindicatele şi cu patronatele, este o negociere tripartită şi împreună vom agrea o formulă pe care, apoi, o vom aplica în fiecare an”, a declarat Florin Cîţu, întrebat la finalul şedinţei de joi a Guvernului dacă ar putea creşte salariul minim pe economie la 3.000 lei în 2026, cum a susţinuit Cristian Ghinea la prezentarea PNRR de miercuri.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.