Premierul Florin Cîţu a afirmat că nu va exista un lockdown general, întrebat dacă ia în calcul o măsură a carantinării de două săptămâni, după ce secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan a evocat o astfel de posibilitate, ca o soluţie pentru a limita răspândirea COVID-19. Şeful Executivului a adăugat că mergem spre direcţia unei relaxări, însă condiţia principală este cea ca lumea să se vaccineze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am avut o discuţie cu doamna secretar de stat şi doamna secretar de stat vă dădea un exemplu teoretic. Ştiţi foarte bine că anul trecut toate discuţiile despre carantinare se învârteau în jurul a două săptămâni pentru că aceasta era discuţia despre virus. Ai virusul, trebuie să stai în casă 14 zile pentru a scăpa de virus. Era o discuţie teoretică, nu era o discuţie ipotetică, nu era o propunere în acest sens. Ca să vă răspund mai clar - nu luăm în calcul o carantinare. M-am opus din primul moment, am spus că nu va exista un lockdown în România generalizat, nu va exista nicio carantinare. Mergem, aşa cum vedeţi, în direcţia relaxării economiei, dar cu această condiţie – aceea să ne vaccinăm cu toţii. Este foarte important să înţelegem cu toţii că 1 iunie se va întâmpla doar dacă ne vaccinăm. Altfel nu avem şanse”, a declarat Florin Cîţu. 

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan, susţine în continuarea ideea potrivit căreia o carantină la nivel naţional, chiar şi una de două săptămâni „ar face minuni” pentru ţara noastră, însă afirmă că înţelege de ce românii se tem atât de tare de o astfel de măsură.

Perioada de incubaţie a virusului este de două săptămâni, ceea ce înseamnă că, dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul, el se poate stopa. Două săptămâni de carantină ar face minuni”, a afirmat Andreea Moldovan la DigiFM.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.