Premierul Florin Cîţu a declarat, întrebat dacă este posibil să existe beneficii pentru copiii vaccinaţi, că în cazul în care este vorba despre spaţii special destinate acestora, atunci va fi analizat şi acest lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Noi nu discriminăm când e vorba de persoane vaccinate, dacă sunt adulţi sau copii. Aţi văzut şi la locurile de joacă. Rolul acestor relaxări este de a încuraja vaccinarea. Suntem prima ţară care începe vaccinarea copiilor între 12 şi 15 ani, ceea ce este de apreciat”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat la finalul şedinţei de Guvern dacă vor exista beneficii pentru copiii vaccinaţi.

„Dacă este vorba de spaţii destinate special copiilor, vă referiţi? Da, ne vom uita şi la acest lucru”, a adăugat premierul. 

Vaccinarea copiilor a început, miercuri, România fiind prima ţară din UE care a demarat imunizarea acestei categorii. Preşedintele CNCAV Valeriu Gheorghiţă a declarat joi că, în ultimele 24 de ore, s-au vaccinat 1.903 copii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani. De la 1 iunie, peste 4.000 de copii din această grupă de vârstă au fost programaţi în platforma de vaccinare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.