Premierul Florin Cîţu a anunţat în legătură cu proiectul care interzice cumulul pensiei cu salariul că va fi pus în dezbatere publică astăzi sau mâine, precizând că este exagerată ideea cum că ar fi criză într-un domeniu dacă nu vor mai fi păstraţi oamenii ieşiţi la pensie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cîţu a fost întrebat luni, într-o conferinţă de presă, în ce stadiul se află proiectul privind cumulul pensiei sau salariul şi a răspuns: ”Au intevenit câteva modificări, îl vom pune în dezbatere publică astăzi sau mâine. Îl veţi vedea în dezbatere publică. Va fi simplu atunci să discutăm pe proiect, nu să vă spun eu înainte”. 
 
Întrebat dacă s-a găsit o soluţie pentru acele domenii în care s-ar produce o criză a sistemului dacă oamenii ieşiţi la pensie nu vor mai putea lucra, Florin Cîţu a răspuns: “Asta cu criza într-un domeniu pentru că păstrăm oameni la pensie, e puţin exagerată. Nu cred că este un domeniu unde să fie o criză pentru că avem oameni care fac un cumul al pensiei cu salariu. Aşa niciodată nu o să mai faci reformă”.
 
MInistrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat în repetate rânduri că în învăţământ la fi posibilă plata cu ora, pentru a menţine dascăli pensionari, în caz contrar urmând a exista un deficit de personal sau foarte multe persoane necalificate. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.