Ordinul de ministru referitor la contractele de management ale directorilor de spitale va fi modificat săptămâna viitoare, astfel încât aceştia să fie stimulaţi să raporteze infecţiile nosocomiale, a anunţat, vineri, premierul Dacian Cioloş, la plecarea de la Ministerul Sănătăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Săptămâna viitoare modificăm şi ordinul de ministru privind contractele de management ale directorilor de spitale, astfel încât să îi stimulăm să informeze asupra infecţiilor nosocomiale", a anunţat premierul.

El a mai spus că a cerut pentru săptămâna viitoare şi modificarea ordinului de ministru care se referă la testele şi normele de sanitaţie, care se fac fără referinţe şi fără indicatori de referinţă. 

Potrivit premierului, există norme europene din 2008 sau chiar mai actuale care pot sta la baza completării acestui ordin.

"Aceste teste se fac, dar fără să existe nişte referinţe şi nişte indicatori de referinţă atunci când se fac. Există nişte norme europene din 2008, parcă, dacă nu chiar mai devreme, legat de aceste lucruri, care pot sta la baza updatării acestor norme", a explicat premierul.

Cioloş a precizat că după modificarea acestui ordin vor fi făcute şi testele de sanitaţie încrucişate la spitale din ţară, pe probe din dezinfectanţii folosiţi, verificările urmând să fie făcute cu prioritate în secţiile "care riscă să expună bolnavii mai mult".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.