Premierul Dacian Cioloş comentează, într-un interviu acordat agenţiei de presă News.ro, decizia Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), care a stabilit că procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, nu a plagiat în lucrarea de doctorat. Premierul spune că o consideră pertinentă, atât timp cât a fost luată de "o instituţie abilitată să facă acest lucru, cu oameni profesionişti, care sunt în măsură să îşi asume aceste decizii".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Atâta timp cât ea a fost luată de o instituţie care e abilitată să facă acest lucru, de oameni profesionişti, nu pot decât să o consider la fel, pertinentă. Nu am eu expertiza să judec o lucrare de doctorat", a declarat premierul Dacian Cioloş, întrebat cum apreciază decizia Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), care a stabilit că procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, nu a plagiat în lucrarea de doctorat.

El a spus că, în calitate de prim-ministru, a vrut să se asigure că această structură, CNATDCU, funcţionează pe baza unui regulament care să fie clar, a unor principii clare şi cu oameni profesionişti.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Eu, ca prim-ministru, am vrut să mă asigur că această structură care este CNATDCU funcţionează pe baza unui regulament care să fie clar, a unor principii care să fie clare şi că are oameni profesionişti care sunt în măsură să-şi asume aceste decizii. Şi până acum, prin deciziile pe care le-au luat, nu am făcut decât să constat că a fost cazul", a mai afirmat premierul în interviul acordat agenţiei de presă News.ro.

Interviul integral acordat de premierul Dacian Cioloş va fi difuzat vineri.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, nu a plagiat în lucrarea de doctorat, a decis, joi, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), care a arătat că retragerea titlului de doctor ar fi o decizie excesivă şi neadaptată.

Comisia de lucru a notat în raportul ce a fost însuşit de Consiliul General al CNATDCU că teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi prezintă preluarea unor pasaje din documente fără a le cita conform normei academice, dar acestea reprezintă circa 20 de pagini din 444, ceea ce înseamnă aproape 4% din teză.

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a declarat, după decizia CNADTCU, că la universităţile cu ”toleranţă zero la copiat” în cazuri similare cu cel al Codruţei Kovesi se solicită refacerea tezei şi aceasta nu ajunge să fie susţinută. Ministrul a spus că, dacă vor fi formulate contestaţii la decizia CNATDCU, acestea vor fi cu siguranţă analizate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.