Premierul Dacian Cioloş a spus, marţi seară, că prin Ordonanţa privind salarizarea nu va scădea niciun salariu, ci, dimpotrivă, vor creşte salariile în unele domenii. Legat de nemulţumirile sindicaliştilor din Educaţie, Cioloş a arătat că educaţia este importantă, dar că nu poate Guvernul Cioloş ca, în câteva luni, "să corecteze toate problemele din sistem", iar Executivul "şi-a asumat sănătatea".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Dacian Cioloş a dat asigurări că prin această ordonanţă nu va scădea niciun salariu, ci dimpotrivă.

”Cu acest proiect de ordonanţă nu va scădea nici un salariu, ci vor creşte salariile în anumite domenii. (...) Deci să fie foarte clar. Acest proiect nu va afecta salariile existente în momentul de faţă, decât în sens pozitiv”, a anunţat premierul Dacian Cioloş, într-o conferinţă de presă la sediul Guvernului.

El a spus că i-a cerut ministrului Muncii să analizeze posibilitatea ca în alocarea bugetară pe care Guvernul şi-o poate permite, păstrând obiectivul asumat de a rezolva problema corecţiilor de încadrare pentru toate categoriile de salariaţi în aceeaşi unitate publică, Executivul să aibă pentru sănătate "o abordare completă, o abordare unitară, de corectare şi reechilibrare a salariilor".

”Dat fiind contextul discuţiilor din momentul de faţă legat de anumite sectoare care necesită reformă (...) am cerut domnului ministru să analizeze posibilitatea ca în alocarea bugetară pe care ne-o putem permite pentru perioada următoare - anul acesta şi anul viitor - păstrând obiectivul de a rezolva problema corecţiilor de încadrare pentru toate categoriile de salariaţi din sistemul public în aceeaşi unitate publică - pentru că aveam situaţii în care pe acelaşi tip de post, cu aceeaşi vechime, încadrări diferite la date diferite însemnau şi salarii diferite - am cerut domnului ministru ca această problemă în primul rând să putem să o corectăm. Dincolo de aceasta, să venim, pentru sistemul de sănătate, cu o abordare completă, adică o abordare unitară de corectare şi de reechilibrare a salariilor atât pe orizontală, cât şi pe verticală”, a declarat premierul.

”Vrem să venim cu un domeniu pe care vrem să ni-l asumam nu doar pe partea de salariu, cel al Sănătăţii, pentru care venim şi cu această propunere de salarizare", a arătat Cioloş.

Referindu-se la nemulţumirile sindicaliştilor din Educaţie, premierul a spus că acest domeniu este important, dar "Guvenul Cioloş nu poate în câteva luni de zile să corecteze toate problemele din sistem".

Cioloş a punctat faptul că Guvernul pe care îl conduce se limitează la ceea ce ştie că poate face şi nu lansează alocări bugatare pe care nu le poate face.

”Aşa cum am spus nu vrem să facem ca alţii care promit, lansează petarde cu alocări bugetare, după care fug pentru că nu pot să le facă, noi ne limităm la ceea ce ştim că putem să facem şi am făcut şi o ordine de prioritate. Asta nu înseamnă că celelalte sectoare nu sunt prioritare”, a arătat premierul.

Pe de altă parte, prim-ministrul a anunţat că se vor introduce şi elemente noi de stimulare a calităţii în administraţia publică printr-un sistem de bonusuri de performanţă.

”Deci aceste bonusuri vor fi acordate doar în condiţiile în care se vor îndeplini anumite criterii de performanţă şi deocamdată aceste bonusuri de performanţă ni le putem permite pentru domeniul sănătăţii şi pentru domeniul educaţiei. La fel, începem cu acest proces, după care se va continua şi pentru celelalte domenii”, a precizat şeful Executivului.

El a spus că, în paralel cu posibilitatea acordării de bonusuri, vor creşte şi aşteptările legate de calitatea serviciilor din sănătate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.