Premierul Dacian Cioloş a declarat, joi seară, că este ”mai puţin mulţumit” de modul cum a tratat ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, ”chestiunea cu plagiatele, cu doctoratele şi şcolile doctorale”, precizând că la începutul lunii iunie, va fi evaluat, atât el cât şi ceilalţi miniştri din Cabinetul său.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Domnul Curaj a făcut multe lucruri pe partea de cercetare. Pe partea de învăţământ superior  a venit cu multe idei noi. Aştept mai mult de la dânsul pe partea de învăţământ preuniversitar. Pe învăţământ profesional am insistat foarte mult şi, în sfârşit, azi a venit cu documentul de lucru care va sta la baza legislaţiei pe care noi ne-am angajat că o vom finaliza până în toamnă pentru a  avea învăţământul dual şi învăţământul profesional funcţional. E foarte aşteptat de mediul economic”, a declarat, joi seară la Realitatea TV, premierul Dacian Cioloş.

Totodată, prim-ministrul şi-a exprimat şi nemulţumirile legate de ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a cărui activitate a anunţat că o ”va judeca” în iunie.

”Am fost mai puţin mulţumit de modul cum a tratat chestiunea cu plagiatele şi cu doctoratele şi şcolile doctorale, unde la început, au fost tergiversări, din punctul meu de vedere, a legislaţiei care trebuie adaptată, modificată. În cele din urmă am trecut şi de acest pas şi am spus că vreau să văd, până la începutul lunii iunie, care sunt rezultatele aplicării acestei legislaţii şi îl voi judeca şi îi voi judeca activitatea, inclusiv din acest punct de vedere”, a arătat Cioloş.

”Nu putem accepta să lăsăm impresia că apărăm o persoană sau alta pe chestiuni legate de integritate”, a adăugat premierul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.