Premierul Dacian Cioloş a afirmat, marţi, că "lipsa de omenie" de la Spitalul de Arşi, "sistemul criminal" de la Hexi Pharma şi cazul de sclavie de la Berevoieşti probabil nu sunt incidente izolate, ci sunt doar cele care au ieşit la suprafaţă, iar autorităţile trebuie să intervină ferm, însă contează şi atitudinea cetăţenilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul a vorbit, în deschiderea evenimentului organizat pe tema Strategiei Naţionale Anticorupţie, că situaţiile descoperite la Spitalul de Arşi, la firma Hexi Pharma şi la Berevoieşti sunt o imagine a sistemului din România, fiind exemple, însă nu cazuri izolate.

"Lipsă de integritate, lipsă de omenie, neglijenţă, nepăsare. Asta am văzut cu toţii zilele acestea la Spitalul de Arşi pacienţi care erau ţinuţi în condiţii inumane. (...) Ştiu că domnul ministru le are în vedere, chiar dacă nu vor fi făcute miracole în câteva zile sau în câteva luni, dar e un proiect care să pornească de la această realitate, proiect de investiţii pe care noi îl vom începe", a spus Cioloş.

Prim-ministrul a vorbit şi despre cazul Hexi Pharma, unde interese de afaceri au dls crearea "unui sistem criminal". "Justiţia trebuie să se exprime, dar, din ceea ce am putut constata la nivel administrativ, putem trage anumite concluzii", a spus el.

Cioloş a menţionat şi cazul de sclavie de la Berevoieşti, care arată "atitudinea noastră individuală şi ca societate". "Situaţia de la Berevoieşti vorbeşte foarte mult despre noi ca societate şi indiferenţa individuală şi modul în care anumite autorităţi locale au acţionat sau nu au acţionat", a spus el.

Dacian Cioloş a spus că în toate aceste cazuri este nevoie de o atitudine fermă şi clară din partea autorităţilor statului, iar Guvernul a încercat să demonstreze că nu rămâne indiferent, dar a atenţionat: "Nu este suficient, pentru că aceste cazuri sunt doar cele care au ieşit la suprafaţă şi foarte probabil ele nu sunt cazuri izolate".

"E vorba de un mod în care sistemul, ca atare, trebuie să evolueze prin tendinţa pe care o vom imprima şi o imprimăm noi prin atitudinea noastră. Aceste abateri de la integritate, în timp, ne vulnerabilizează, ne dezumanizează, dar ne şi vulnerabilizează faţă de cei care folosesc aceste slăbiciuni pentru alte interese decât cele de a ne construi noi un viitor mai bun ca societate", a subliniat Dacian Cioloş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.