Premierul Dacian Cioloş a transmis miercuri un mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale a Educaţiei şi spune că profesie de dascăl este şi o vocaţie, dar şi o mare responsabilitate, faţă de copii, iar rolul educaţiei trebuie să rămână unul fundamental în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Pentru fiecare dintre noi există măcar un dascăl care ne-a inspirat, ne-a încurajat şi a pus bazele cunoaşterii şi conştiinţei individuale, punându-şi amprenta asupra formării noastre. Poate fi vorba de învăţători, profesori din şcoala generală sau liceu, cadre didactice din învăţământul superior, dar sigur am întâlnit acest dascăl dedicat", scrie premierul, pe Facebook.

El afirmă că Ziua educaţiei este un bun prilej ca oamenii să se gândească cu "recunoştinţă" la profesori şi să le mulţumească pentru rolul avut în definirea lor personală şi profesională.

"Pentru că, a fi dascăl nu este doar o meserie, este o vocaţie şi o mare responsabilitate faţă de copiii şi tinerii pe care îi educi. Rolul educaţiei trebuie să rămână unul fundamental în societatea noastră pentru a creşte şi de a ne dezvolta ca naţiune, prin susţinerea învăţământului ca prioritate în politicile publice. La mulţi ani, doamna profesoară! La mulţi ani, domnule profesor!", afirmă Cioloş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.