Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a fost diagnosticat cu COVID-19, deşi este vaccinat. "Este altă tulpină, categoric. Şi el şi toată familia, zece membri ai familiei... Faptul că este vaccinat, efectele asupra lui sunt mult mai reduse. Este bine, şi el şi toată familia", a afirmat Ciolacu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Vă dau un exemplu: liderul de grup al Partidului Social Democrat de la Camera Deputaţilor, domnul Simonis, este vaccinat, are COVID în acest moment. Valul patru. Este altă tulpină, categoric. Şi el şi toată familia, zece membri ai familiei... Faptul că este vaccinat, efectele asupra lui sunt mult mai reduse. Este bine, şi el şi toată familia. Soţia e şi însărcinată. Există efecte benefice ale vaccinării, dar dacă tu nu-l laşi, tu ai apărut cu Turcan (...) ai făcut filme de prezentare a vaccinării în loc să laşi specialiştii să explice: chiar dacă luaţi după vaccinare COVID, vei face o formă uşoară. Nu a explicat nimeni şi acuma se caută vinovaţi (...) Nu se mai vaccinează nimeni, toate centrele sunt goale. Cine este de vină? De ce nu răspunde nimeni?", a afirmat Marcel Ciolacu, miercuri seară, la România TV.
 
Ciolacu a criticat decizia Guvernului de a nu "copia" modelele altor state, care fac testare gratuită pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2. 
 
"Explicaţi-mi şi mie: a fost şpaga mai bună la vaccinuri decât la teste, că nu înţeleg! (...) Atât de prost să fii? Să iei 120 milioane de vaccinuri şi să nu iei nici testări? Să începi să le donezi la alte state că-ţi expiră?”, a spus Ciolacu. 
 
El a susţinut că nu primarii, ci Direcţiile de Sănătate Publică trebuie să se ocupe de vaccinare. 
 
"Cum să ceri primarilor să se ocupe de vaccinare? Oamenii se implică, dar DSP-ul organizează în teritoriu, nu, vaccinarea? Dacă tu ţi-ai pus nepoatele şefe pe la DSP, or fi prin concediu femeile sau clienţii politici puşi în aceste funcţii, ce să facă primarii, să plece cu vaccinul prin sat? Nu înţelegem că jumătate de ţară e uitată în ceea ce priveşte vaccinarea?”, a completat iderul social-democrat.
 
Alfred Simonis nu a dorit să facă declaraţii pe acest subiect.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.