Hotelierii de pe Valea Prahovei au pregătit pachete turistice speciale pentru Crăciun şi Revelion, la preţuri pornind de la câteva zeci de lei de persoană pe noapte până la peste 3.000 de lei pentru patru nopţi de cazare. Pe lângă cinele festive cu bucate tradiţionale, concerte live în restaurante cu artişti cunoscuţi, petreceri tematice şi cadouri pentru copii de la Moş Crăciun, gazdele îi ”petrec cu lăutari” pe oaspeţi la sfârşitul vacanţei. Spre deosebire de alţi ani, când locurile de Revelion pe Valea Prahovei erau rezervate cu mult timp înainte, anul acesta mai multe hoteluri mari au oferte ”last minute”, cu până la 25% mai mici decât ofertele iniţiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hotelierii de pe Valea Prahovei se întrec şi anul acesta în oferte pentru Crăciun şi Revelion, la preţuri pornind de la câteva zeci de lei de persoană pe noapte. Pe lângă cinele cu bucate tradiţionale, petrecerile tematice, grătarele în aer liber şi pomana porcului, gazdele au inclus în ofertele lor concerte live în restaurante cu artişti cunoscuţi, magicieni şi dansatoare din buric. Multe dintre hoteluri se adresează familiilor cu copii cărora le-au pregătit surprize, prăjituri de casă, concursuri sau ”face-painting”.

La fel  ca şi în anii trecuţi, Sinaia rămâne una dintre cele mai căutate staţiuni de pe Valea Prahovei.

Preţul unei vacanţe de Crăciun la un hotel de trei stele din staţiunea Sinaia costă, în funcţie de numărul nopţilor de cazare, de la 645 de lei de persoană pentru două nopţi. Cei care vor să stea la un astfel de hotel mai mut timp vor plăti, pentru fiecare noapte în plus, 130 de lei de persoană. Gazdele promit petrecere specific românească, la care Moş Crăciun va aduce cadouri copiilor, cu muzică live, vin fiert, ţuică fiartă, porc la proţap, împodobirea bradului în seara de Ajun, cină festivă în seara de Crăciun şi grătar în aer liber a doua zi.  La acest hotel copiii cu vârste până la şase ani au gratuitate, iar cei cu vârste între 6 şi 14 ani plătesc 250 de lei pentru pachetul carte include două nopţi de cazare cu mic dejun, cina în ajunul Crăciunului şi în seara de Crăciun şi dejunul din a doua zi de sărbătoare. Gazdele anunţă că şi plecarea oaspeţilor va fi o sărbătoare, aceştia urmând să fie ”petrecuţi cu lăutari”.

Tot la Sinaia, preţul unui pachet turistic de Crăciun la un hotel de patru stele este comparabil cu cel la un hotel de trei stele. Astfel, oferta unuia dintre cele mai cunoscute hoteluri din staţiune include, pentru 800 de lei de persoană, patru nopţi de cazare cu mic dejun, program cu tort şi şampanie în seara de Ajun, cină festivă de Crăciun dar şi în a doua zi, surprize pentru copii, acces la piscină, jacuzzi şi saună. La acest hotel copiii mai mici de patru ani au gratuitate, cei cu vârste între patru şi 12 ani plătesc un sfert din preţul sejurului pentru un adult, iar copiii peste 12 ani plătesc jumătate din preţul pentru un adult.

Turiştii cu buget redus pot alege să petreacă Crăciunul la Sinaia, în vile şi pensiuni. Mai multe astfel de unităţi de cazare din staţiune oferă spre închiriat, pentru perioada Crăciunului, camere cu preţuri pornind de la 50 de lei pe noapte de persoană, pentru minimum patru nopţi de cazare. Turiştii au acces la bucătărie, dar şi la foişorul din curtea vilei. Unele pensiuni au, pentru perioada Crăciunului, tariful de 75 de lei pe noapte de persoană, iar preţul pachetului turistic include şi o masă festivă în seara de Crăciun, cu meniu tradiţional românesc. În funcţie de dotările pensiunii, dar şi de serviciile incluse, preţul pentru o noapte de cazare în perioada Crăciunului la Sinaia poate depăşi 150 de lei de persoană pentru o noapte de cazare. Multe dintre pensiuni nu acceptă animale de companie, iar unele dintre acestea nu acceptă nici plata cu card bancar.

În Buşteni, cel mai mare hotel din staţiune are, pentru Crăciun, preţuri pornind de la 725 de lei de persoană pentru un pachet turistic incluzând trei nopţi de cazare cu mic dejun, pomana porcului în 24 decembrie şi cină în seara de Crăciun. Copiii mai mici de cinci ani au gratuitate, iar cei până în 14 ani vor plăti jumătate din preţul pachetului turistic.

Multe dintre pensiunile din staţiunea Buşteni sunt indisponibile pentru Crăciun, iar acolo unde mai sunt camere libere, preţurile pornesc de la 75 de lei de persoană pentru o noapte de cazare, fără masă.

Cele mai mici preţuri pentru Crăciun pe Valea Prahovei sunt în staţiunea Azuga. Unii dintre proprietarii de vile şi pensiuni le oferă turiştilor variante pentru vacanţa de sărbători. Astfel, oaspeţii pot alege cazare fără masă, la preţuri pornind de la 50 de lei de persoană pe noapte pentru cel puţin două nopţi sau pot opta pentru mic dejun şi cină, pentru cel puţin trei nopţi de cazare. Pentru a-i atrage pe turişti, acestora li se prezintă în avans şi meniul, care include bucate tradiţionale, băuturi alcoolice şi nealcoolice.

Doritorii de lux pot alege, tot la Azuga, un hotel de cinci stele care are un pachet turistic ce include trei nopţi de cazare cu mic dejun, bufet cu prăjituri de casă, cozonac şi program de colinde în seara de Ajun, dejun tradiţional de Crăciun, la preţuri pornind de la 795 de euro pentru o cameră standard dublă.

Spre deosebire de alţi ani, când toate locurile de cazare de pe Valea Prahovei erau rezervate cu o lună sau chiar mai mult înaintea Revelionului, anul acesta, cu mai puţin de două săptămâni înainte de sfârşitul anului, încă mai sunt camere libere pentru Revelion, iar hotelierii au oferte ”last minute”.

Astfel, la un hotel de trei stele din staţiune, preţul iniţial a fost redus cu 25 la sută. Concret, turiştii vor plăti de la 1.650 de lei pentru trei nopţi de cazare în camera dublă, preţul incluzând mic dejun şi brunch în prima zi a anului, petrecerea de Revelion cu tematică interbelică, cină festivă pe 1 ianuarie, dejun barbecue şi petrecere cu taraf în a doua zi a noului an, precum şi acces la centrul SPA al hotelului. Preţul iniţial pentru o astfel de vacanţă a fost de 2.100 de lei de persoană, însă acesta a fost redus în condiţiile în care încă mai sunt locuri libere pentru sfârşitul anului.

Un alt hotel, tot de trei stele şi tot în Sinaia, are o ofertă ”last minute”. Astfel, pentru o cameră dublă turiştii vor plăti puţin peste 3.000 de lei, pachetul turistic incluzând patru nopţi de cazare cu mic dejun, cină în 30 ianuarie, cina festivă de Revelion cu program artistic, dar şi cină festivă în prima zi a noului an.

Revelionul la un hotel de patru stele din Sinaia costă aproximativ 2.000 de lei de persoană. Pachetul turistic include mic dejun în fiecare zi, cină în sistem bufet suedez în 30 decembrie, cina festivă în noaptea dintre ani, brunch şi cină în prima zi a lui 2017, acces la saună, jacuzzi şi piscină. Turiştii care aleg să petreacă şase nopţi în perioada Revelionului la acest hotel vor plăti în plus 300 de lei de persoană. Pentru copiii sub 12 ani preţul unui pachet turistic este de o treime din cel pentru un adult, iar copiii peste 12 ani vor plăti jumătate din tariful pentru adulţi.

Foarte multe vile şi pensiuni din Sinaia sunt închiriate pentru perioada Revelionului. Multe au fost rezervate de către grupuri de turişti care merg an de an la aceeaşi unitate de cazare. Sunt însă şi pensiuni care mai au locuri libere, iar preţurile practicate pentru ultimele zile ale anului şi primele zile ale noului an pornesc de la 100 de lei de persoană pentru o noapte de cazare într-o unitate turistică de două stele sau 150 de lei pe noapte de persoană, multe dintre pensiuni având drept condiţie închirierea pentru cel puţin patru sau chiar cinci nopţi. Pensiunile care oferă mic dejun şi masă festivă au preţuri de peste 200 de lei de persoană pentru o noapte de cazare.

Unele pensiuni şi vile se închiriază, pentru Revelion, doar integral. Spre exemplu, o vilă cu 12 locuri distribuite în şase camere poate fi închiriată pentru cinci nopţi în perioada Revelionului unui grup de turişti cu 9.000 de lei. O altă vilă se închiriază unui grup de 16 persoane, tot pentru cinci nopţi, la preţul de 12.000 de lei.

Şi în staţiunea Azuga există oferte ”last minute”. Un hotel de cinci stele are o astfel de ofertă la preţuri pornind de la 1.435 de euro pentru o cameră dublă, pachetul turistic incluzând cazare, mic dejun, cina festivă de Revelion, dejun şi cina festivă în prima zi a noului an, ambele cu muzică live, cafe concert piano live, reducere la SPA şi voucher la parcul de distracţii din staţiune.

Dacă la hoteluri în Azuga încă mai sunt camere, la vile şi pensiuni acestea se găsesc foarte greu pentru perioada Revelionului, multe dintre ele fiind rezervate chiar cu câteva luni înainte.

În staţiunea Buşteni, multe vile sunt deja închiriate pentru Revelion, iar preţul unei vacanţe la hotel porneşte de la 1.350 de lei de persoană, pachetul turistic incluzând trei nopţi de cazare, mic dejun în două dintre zile, cină bufet suedez în 30 decembrie, cina festivă de Revelion, brunch şi cină tradiţională în prima zi a lui 2017.

Potrivit datelor furnizate de Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului (APDT) Prahova, peste 10.000 de turişti sunt aşteptaţi să petreacă sărbătorile de iarnă în judeţul Prahova. Sinaia, Azuga şi Buşteni sunt printre cele mai căutate staţiuni, cu grad de ocupare în medie peste 95% atât de Crăciun cât şi de Revelion.

“Apreciem evoluţia pozitivă din 2016 şi aşteptam ca acest trend să se păstreze şi în 2017, mai ales pentru că este primul an din 2009 încoace când bugetarii pot folosi tichetele de vacanţă” a declarat preşedintele APDT Prahova, Adrian Voican, citat într-un comunicat al  Asociaţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.