Cinci medalii de argint şi trei de bronz au fost obţinute de România la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete, la care au participat, la Buşteni, 143 de fete din 38 de ţări, a anunţat duminică Ministerul Educaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ca ţară organizatoare a Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete (European Girls’ Mathematical Olympiad - EGMO), România a avut în concurs două echipe, formate din câte patru eleve, toate cele opt componente fiind premiate, arată Ministerul Educaţiei, duminică, într-un comunicat de presă.

Cele cinci medalii de argint au fost cucerite de: Ioana Alexandra Teodorescu (clasa a XI-a), Raluca Cobzaru (clasa a XII-a), Clara Maria Dima (clasa a IX-a), Lenca Iarina Cuturela (clasa a IX-a) - eleve la  Liceul  Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Doina Chiroiu (clasa a X-a), de la Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu” din Bucureşti.

Medaliile de bronz au fost obţinute de Andreea Dima (clasa a X-a), de la Colegiul “Tudor Vianu” din Bucureşti, Ramona Deaconu (clasa a XI-a), de la Colegiul Naţional “Ion Minulescu” din Slatina şi Ana Maria Radu (clasa a X-a), de la Liceul  Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Echipele României au fost coordonate de Maria Romina Ivan, medaliată la această olimpiadă în anii anteriori, în prezent studentă la Universitatea din Cambridge, Hajnalka Csapó, profesor la Colegiul “Marton Aron” din Miercurea Ciuc şi Sena Azis, profesor la Şcoala Gimnazială nr. 56 din Bucureşti.

Competiţia din acest an s-a desfăşurat în perioada 10-16 aprilie, la Buşteni, judeţul Prahova, şi a fost organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, în parteneriat cu Societatea de Ştiinţe Matematice din România, Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi Primăria Buşteni. 

"Mă bucur că România a găzduit aceasta competiţie internaţională şi sper ca, an de an, iniţiative de acest gen să atragă un număr cât mai mare de elevi spre ştiinţele exacte”, a declarat ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, prezent la festivitatea de premiere.

Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete este un concurs internaţional similar ca structură cu Olimpiada Internaţională de Matematică, având două probe scrise, susţinute în două zile consecutive. Conform regulamentului, o echipă este compusă din patru eleve.

Ediţiile precedente au avut loc în Marea Britanie (2012), Luxemburg (2013), Turcia (2014) şi Belarus (2015), de fiecare dată România având un palmares impresionant - patru medalii. Statele noneuropene care participă la această competiţie au, în general, statut de invitat. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.