Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, miercuri, că nu a fost foarte bine organizat procesul de asigurare a testelor la nivelul unităţilor de învăţământ, precizând că vor exista suficiente teste disponibile pentru cei care doresc să se testeze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Am avut o discuţie cu ministrul Sănătăţii, au fost vicii de organizare, nu putem spune că a fost foarte bine organizat procesul de asigurare a testelor la nivelul şcolilor atunci când şcolile solicită astfel de teste. S-a deblocat din punct de vedere organizatoric. Vă asigur că vor exista teste suficiente disponibile pentru cei care doresc să se testeze”, a declarat, miercuri, Sorin Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă. 
 
El a precizat că trebuie armonizate prevederile din ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii cu metodologia INSP. 
 
“Al doilea lucru care va fi pus pe masa discuţiilor astăzi va fi armonizarea prevederilor ordinului comun de ministru Educaţie, Sănătate. Pentru că în ordinul comun de ministru este prevăzută posibilitatea ca în cazul apariţiei unui caz după şapte zile, în cea de-a opta zi cei care doresc să poată reveni la şcoală cu prezenţă fizică cu condiţia un rezultat negativ în urma testării. Acest lucru necesită o armonizare cu metodologia INSP care spune că testarea se face doar în cazul contacţilor direcţi”, a explicat Sorin Cîmpeanu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.