Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că doreşte promovarea unei Ordonanţede Urgenţă prin care să fie constituit un corp al profesorilor pentru şcoala în spital, urmând ca sistemul să fie organiza în aşa măsură în care fiecare elev să aibă acces la educaţie, menţionând că nu este vina lor că se află în această situaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Sorin Cîmpeanu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că sunt sute de copii care se află în spitale, iar actualele prevederi precizează că trebuie un număr minim de elevi pentru constituirea unei grupe. 
 
“Vom acorda o atenţie deosebită unui lucru neglijat până acum şcoala în spital. Există sute de copii care pe parcursul acestor examene sunt în spital sau pe parcursul anului şcolar în şedinţe de chimioterapie. Până acum prevederile prevăd un număr minim pentru constituirea unei grupe de elevi în clasă. Ce grupă să constitui în şcoală în Fundeni sau în spitalul Marie Curie? În Fundeni avem 92 de elevi, în Spitalul Marie Curie avem aproape 30 de elevi în această situaţie, în ţară numărul lor se multiplică. Atunci când sunt sub perfuzii într-un salon, altul este la...Nu putem vorbi de constituirea de grupe”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.
 
El a precizat că doreşte promovarea unei OUG prin care să fie constituit un corp al profesorilor pentru şcoala în spital. 
 
“Dorim promovarea unei OUG prin care să constituim un corp al profesorilor pentru şcoala în spital şi să organizăm sistemul în aşa măsură în care fiecare elev să aibă acces la educaţie. Nu este vina lor că se află în aceste situaţii. Situaţiile punctuale cu acel elev într-un spital din Franţa sau elevul dintr-un spital din Turcia au fost reglementate, vor susţine examene naţionale aşa cum au cerut şi aşa cum am promis public, cu implicarea ambasadelor, la iniţiativa Ministerului Educaţiei, aceşti copii vor susţine examenul”, a anunţat ministrul Educaţiei.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.