Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă, joi, că 419 persoane au promovat concursul pentru a deveni directori de unităţi de învăţământ, în cea de-a treia sesiune a examenului care s-a finalizat cu proba interviului. După încheierea acestei etape, vor fi ocupate prin concurs peste 85% din totalul funcţiilor de conducere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, 29 septembrie 2022, s-a finalizat proba de interviu din cadrul concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat - cea de-a treia sesiune”, anunţă, joi, ministrul Sorin Cîmpeanu.  

Potrivit acestuia, pentru cele 1.738 de funcţii vacante de directori/directori adjuncţi, publicate pentru această sesiune de concurs, au fost depuse 1.153 de dosare valide.  

La proba scrisă, desfăşurată în data de 8 septembrie 2022, s-au prezentat 921 de candidaţi şi au promovat 480 (52,1%).  

”Candidaţii promovaţi la proba scrisă au exprimat un număr de 603 opţiuni pentru funcţiile vacante, fiind programaţi pentru probele de interviu, desfăşurate în perioada 22-29 septembrie 2022. În urma desfăşurării acestor probe, 419 candidaţi au fost declaraţi promovaţi (dintre aceştia, 10 candidaţi au promovat proba pentru două funcţii/unităţi, iar un candidat a promovat proba pentru trei funcţii/unităţi, urmând a-şi exprima opţiunea pentru una din funcţii/unităţi în data de 3 octombrie 2022)”, a mai transmis ministrul  

Rezultatele finale ale concursului vor fi afişate pe 30 septembrie 2022.  

”Odată cu finalizarea acestei sesiuni a concursului, se estimează că vor fi ocupate prin concurs peste 85% din totalul funcţiilor de conducere normate la nivelul unităţilor de învăţământ preuniversitar”, a mai precizat ministrul Educaţiei.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.