Un grup de 39 de persoane ajunse în 15 octombrie în staţiunea egipteană Hurghada, prin intermediul Omnia Turism, agenţia al cărei patron s-ar fi sinucis din cauza problemelor financiare, au constatat că nu aveau plătită cazarea şi ar putea fi repatriate cu un avion charter pus la dispoziţie de agenţia Christian Tour.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Agenţia de turism Christian Tour se oferă să îi aducă în ţară în cursul zilei de miercuri pe turiştii români care au achiziţionat vacanţe în staţiunea egipteană Hurghada de la compania Omnia Turism. Grupul format din 39 de persoane, inclusiv ghidul, poate fi preluat de un avion charter operat de Christian Tour, iar pentru această cursă pasagerii nu vor plăti niciun leu", anunţă Christian Tour.

Turiştii în cauză ar fi trebuit să aibă  vacanţă de 10 zile în Egipt, conform pachetului achiziţionat, însă pe 15 octombrie, când au ajuns la hotelul rezervat, au constatat că agenţia de la care cumpăraseră pachetele, respectiv Omnia Turism, nu plătise cazarea.

Ulterior, misiunea diplomatică a României de la Cairo a luat legătura cu agenţia Christian Tour, cerându-i sprijinul pentru ca turiştii români care vor să se întoarcă acasă să o poată face.

“Oamenii s-au trezit că nu au unde să se cazeze şi nici cu ce să revină în ţară. De aceea, Christian Tour pune gratuit la dispoziţia lor locuri în charterul care pleacă miercuri din Egipt. Însă, este posibil ca nu toţi turiştii din acest grup să dorească să revină acasă, situaţie în care îşi mai plătesc o dată cazarea la hotelul rezervat pentru a-şi putea continua vacanţa”, precizează Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Omul de afaceri George Negru, proprietarul touroperatorului Omnia Turism, s-ar fi sinucis din cauza unor probleme financiare, după cum au declarat luni pentru News.ro, surse din piaţă.

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a declarat pentru News.ro că va face verificări pentru ca turiştii care au cumpărat pachete prin agenţie să ajungă cu bine la destinaţie.

”Acum am aflat şi noi. Facem verificări pentru ca cetăţenii care au achiziţionat pachetele turistice să fie siguri că se pot deplasa către acele destinaţii. Şi totodată ca cei care sunt plecaţi deja să fim siguri că se vor întoarce în siguranţă acasă”, a precizat Mircea Titus Dobre.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.