Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, le-a transmis un mesaj angajaţilor CT Bus, în urma protestului care a dus la blocarea transportului public în municipiu, întrebându-i dacă li se pare normal să îi "văduvească" de un serviciu esenţial pe constănţenii care le plătesc salariile. El a precizat că o creştere a veniturilor ţine de gestionarea eficientă a banilor şi acest lucru este responsabilitatea companiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chiţac a afirmat că anul trecut, din veniturile totale ale CT Bus, de 121 de milioane de lei, Primăria Constanţa a plătit 102 milioane de lei.

"Stimaţi angajaţi ai CT Bus, constănţenii vă plătesc pentru a le asigura transportul public în oraş. Vă rog să reţineţi acest lucru. Dumneavoastră vă primiţi salariile din banii oraşului şi ai cetăţenilor pe care sunteţi obligaţi să îi respectaţi. Hai să limpezim puţin toată această situaţie: anul trecut, din veniturile totale ale companiei (121 de milioane de lei), Primăria (adică locuitorii oraşului Constanţa) a plătit 84% (102 milioane). Mai mult decât atât, separat de această finanţare, tot din banii constănţenilor se plătesc autobuzele şi microbuzele noi, ceea ce presupune o investiţie de peste 100 de milioane de lei”, a precizat primarul Constanţei.

El a menţionat că în 2020 salariul lunar mediu net la CT Bus a fost de 3.700 de lei.

"În 2020, CT Bus a avut 724 de salariaţi, care au atras o cheltuială de circa 55 de milioane de lei. Asta înseamnă un salariu lunar mediu net de 3.700 lei la nivel de companie. Păstrând proporţia de mai sus, deducem că 3.100 de lei vi i-au plătit locuitorii oraşului, iar restul de 600 lei i-aţi produs dumneavoastră. Având în vedere aceste lucruri, permiteţi-mi să vă întreb: este corect ce aţi făcut astăzi? Vi se pare normal să îi văduviţi de un serviciu esenţial pe cei care vă plătesc salariile?”, a transmis Vergil Chiţac.

El a precizat că o creştere a veniturilor este responsabilitatea CT Bus.

"Nu mă înţelegeţi greşit, sunt perfect de acord ca performanţa să se plătească întocmai. Şi îmi doresc şi eu ca în Constanţa toată lumea să beneficieze de salarii bune şi de un trai decent. Dar vă rog frumos să reţineţi că soluţia creşterii veniturilor ţine de gestionarea eficientă a banilor pe care vi-i dau deja cetăţenii şi de creşterea veniturilor proprii. Iar aceasta este responsabilitatea exclusivă a companiei de care vă ocupaţi dumneavoastră, nu a constănţenilor pe care astăzi i-aţi privat de un serviciu pe care ei vi-l plătesc. Trag speranţa că lucrurile vor reintra în normal şi că vorbim toţi aceeaşi limbă: cea a bunului-simţ şi a respectului faţă de mâna care ne hrăneşte”, a declarat Vergil Chiţac.

Autobuzele CT Bus nu circulă, de luni dimineaţă, în municipiul Constanţa din cauza unui protest spontan al angajaţilor acestei companii, oamenii fiind nemulţumiţi de faptul că revendicările lor nu au fost acceptate de Primărie. Ei solicită, printre altele, o creştere a salariilor cu 1.000 de lei, dar şi un spor de muncă grea de cel puţin 15%.

CT Bus a anunţat că se fac eforturi pentru ca transportul în comun în Constanţa să fie reluat cât mai curând.

"CT Bus informează publicul călător că, în contextul protestului ce a paralizat astăzi transportul în comun pe raza municipiului Constanţa, conducerea companiei de transport depune eforturi pentru găsirea unor soluţii adecvate. Conducerea executivă a CT Bus S.A., membrii Consiliului de Administraţie, dar şi reprezentanţii Adunării Generale a Acţionarilor şi ai Primăriei Municipiului Constanţa sunt angrenaţi în demersuri menite să asigure reluarea transportului în comun în cel mai scurt timp posibil. Pe această cale vă oferim, încă o dată, scuze pentru disconfortul creat şi vă mulţumim pentru înţelegere!”, a transmis CT Bus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.