Introducerea în şcolile Capitalei a cursurilor şi a testelor antidrog este privită cu ochi buni de elevii bucureşteni, conform amplului chestionar iniţiat de către Instituţia Prefectului Municipiul Bucuresti, la care au răspuns peste 20.000 de elevi. Astfel, 60,2% dintre respondenţi sunt de acord cu introducerea testelor antidrog în şcoli, iar 50% sunt de acord cu efectuarea periodică a analizelor de sânge în vederea depistării substanţelor în sânge, iar 77,2%, consideră că introducerea cursurilor antidrog în programa şcolară ar fi foarte benefică pentru tineri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Astfel, 60,2% dintre respondenţi sunt de acord cu introducerea testelor antidrog în şcoli, iar 50% sunt de acord cu efectuarea periodică a analizelor de sânge în vederea depistării substanţelor în sânge”, arată comunicatul de presă al Instituţiei Prefectului Municipiului Bucureşti.

O majoritate covârşitoare dintre elevi, 77,2%, consideră că introducerea cursurilor antidrog în programa şcolară ar fi foarte benefică pentru tineri.

Mai mult, 61% dintre cei peste 20.000 de elevi care au răspuns chestionarului consideră că persoanele care consumă substanţe interzise sunt mai degrabă persoane cu afecţiuni, nu infractori, mai indică sursa citată.

În urmă cu câteva luni, Instituţia Prefectului Municipiul Bucuresti a iniţiat o amplă dezbatere publică cu privire la introducerea unor măsuri de prevenţie a consumului de substanţe interzise şi de droguri în rândul tinerilor şi elevilor din şcolile bucureştene.

În acest sens, prefectul Capitalei Rareş Hopincă a anunţat realizarea unui amplu sondaj la nivelul Capitalei, pentru care au răspuns peste 20.000 de elevi, mai spune sursa menţionată.

 

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.