Primăria Capitalei va monta panouri electronice în 20 de staţii de tramvai pe linia 21, pe Şoseaua Colentina, valoarea investiţiei ridicându-se la aproape 4 milioane de lei, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat joi în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB). De asemenea, vor fi reparate şi peroanele din 22 de staţii de pe traseul tramvaiului 41.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele două proiecte de hotărâre au intrat suplimentar pe ordinea de zi.

Astfel, ar urma să fie montate panouri electronice în 20 de staţii de tramvai pe linia 21, pe Şoseaua Colentina, pe tronsonul Bucur Obor – Bucla Helitube. Acestea vor arăta timpul de sosire a tramvaielor în fiecare staţie.

Pe lângă sistemul de afişare a timpilor de aşteptare, va fi implementat şi un sistem de supraveghere video a peroanelor şi zonei adiacente acestora.

Primăria Capitalei estimează că panourile vor fi montate în aproximativ şase luni (de la data începerii proiectului), iar investiţia se ridică la aproape 4 milioane de lei.

Astfel de panouri electronice de informare a călătorilor au fost montate vara trecută şi pe linia tramvaiului 55, pe Şoseaua Pantelimon. Municipalitatea spunea atunci că este doar un proiect pilot, însă dacă va avea succes va fi implementat şi pe liniile de tramvai 21 (Şoseaua Colentina) şi 41 (Bulevardul Olteniţei).

Un alt proiect de hotărâre aprobat de consilierii generali se referă la modernizarea peroanelor din 22 de staţii (din 38) de pe linia tramvaiului 41. Valoarea investiţiei se ridică la aproape 7 milioane de lei. Lucrările sunt necesare, spune primăria, pentru că peroanele sunt degradate.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.