Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat vineri un proiect de rectificare bugetară care prevede că subvenţiile pentru transportul în comun cresc cu 200 de milioane lei, cea pentru termoficare este mărită cu 78 de milioane de lei, iar sumele destinate ajutoarelor sociale cresc cu 110 milioane lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CGMB a adoptat, vineri, un amendament aprobat de comisia economică, cu 49 de voturi „pentru” şi o abţinere şi prin urmare veniturile la bugetul Primăriei Capitalei vor fi suplimentate cu 388 de milioane lei şi astfel ajung 6,2 miliarde lei în total.

Subvenţia pentru transportul în comun va fi de 200 de milioane lei, conform amendamentului respectiv, nu de 388.867.500 lei, aşa cum prevedea forma iniţială a proiectului de rectificare.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Vor fi crescute şi sumele pentru ajutoarele sociale de la 343 milioane lei la 453 milioane, însemnând o creştere de 110 miliona lei.

A fost majorată şi subvenţia pentru agentul termic de la 907 milioane lei la 986 milioane lei, ceea ce înseamnă o creştere de 78 de milioane lei şi reprezintă acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif.

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a afirmat, la începutul şedinţei de vineri a CGMB, că a fost urgenţă convocarea întrunirii deoarece la începutul săptămânii viitoare Societatea de Transport Bucureşti (STB) va trebui să plătească salariile.

„Este şedinţă de urgenţă pentru că la începutul săptămânii viitoare STB-ul trebuie să plătească salariile. În rectificarea bugetară, în urma amendamentului pe care îl cunoaşteţi de ieri de la Comisia Economică şi care v-a fost transmis pe email, o să avem o sumă importantă care merge către subvenţia la transportul public. Este promisiunea noastră că vom face un transport public eficient. Şi înainte de asta trebuie să îl stabilizăm financiar. O sumă importantă care merge spre sistemul de termoficare. Este promisiunea noastră că vom face un sistem de termoficare la nivelul secolului XXI. E un efort important, care o să dureze câţiva ani, după ani de zile în care nu s-a făcut nimic şi nu s-a investit. Înainte de toate, trebuie să stabilizăm acest sistem şi ăsta este motivul pentru care în rectificarea bugetară o sumă importantă merge către subvenţia din termoficare”, a afirmat Nicuşor Dan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.