Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) pierde un sfert din bugetul de 515 milioane de lei alocat pentru 2016, pentru a plăti ANAF o datorie de 126.194.334 lei din TVA aferentă pentru gratuităţi la transportul în comun, însă primarul general interimar, Răzvan Sava, a declarat că regia va primi aceşti bani la prima rectificare bugetară, astfel încât să nu fie necesare disponibilizări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, vineri, proiectul de hotărâre privind plata a 126.194.334 lei către ANAF, sumă care trebuie achitată până în 31 martie, pentru ca RATB să poată beneficia de o reducere de 111 milioane de lei din datoria de 237.012.571 de lei, prin facilităţile fiscale oferite de OUG 44/2015.

Practic, RATB pierde un sfert din bugetul de 515 milioane de lei alocat pentru 2016.

 „După cum ştiţi, RATB este în proces cu ANAF. În ultimii şapte ani, RATB aproape a fost pus pe butuci. Ceea ce plătim azi este o reparare a greşelilor trecutului, rezultate din nerespectarea legii. Plătim această datorie fără să punem în pericol gratuităţile acordate sau buna funcţionare a regiei. Executivul va identifica, în al doilea semestru, sumele necesare din buget pentru ca la următoarea rectificare să se aloce bani pentru buna funcţionare a RATB. Nu se vor face concedieri şi nu se reduce parcul auto”, a spus Sava.

Preşedintele coordonator de la Sindicatul Transportatorilor APT din cadrul RATB, Florin Ivan, a precizat că, având în vedere că s-au dat asigurări că vina pentru problemele RATB aparţine exclusiv conducerii regiei, în 1 aprilie între orele 11.30 şi 14.30, angajaţii vor protesta în faţa sediului instituţiei.

În iulie 2015, ANAF a instituit popriri pe conturile RATB, pentru o datorie de 272 de milioane de lei la bugetul statului.

RATB preciza atunci că această sumă provine din taxa pe valoarea adăugată care include şi subvenţia acordată beneficiarilor de gratuităţi şi reduceri (pensionari, elevi, studenţi etc), în conformitate cu Hotărârea CGMB nr 139/2006, pentru perioada septembrie 2007- martie 2013.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.