Traficul internaţional va reveni la graficul normal de circulaţie în funcţie de momentul la care poliţia din Ungaria va ridica măsura de oprire şi verificare suplimentară a trenurilor. În cursul unei zile între România şi Ungaria şi retur, pe calea ferată, circulă 12 perechi de trenuri, anunţă, joi CFR Călători, pe site-ul instituţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La ora 14,30, CFR Călători preciza într-un comunicat că administraţia feroviară din Ungaria a transmis că trenurile internaţionale care tranzitează sau au ca destinaţie staţii de pe teritoriul Ungariei sunt oprite pentru verificări suplimentare. De asemenea, anunţa posibile întârzieri în circulaţia trenurilor internaţionale  România – Ungaria – Austria  şi retur.

Autorităţile ungare au oprit în halte, miercuri, şi au eliberat de pasageri toate cele 18 curse feroviare internaţionale care traversează ţara central-europeană, din cauza unei ameninţări cu bombă transmisă printr-un apel anonim, relatează Reuters.

Poliţiştii au primit un apel de la un bărbat necunoscut, care a anunţat că există dispozitive explozive în mai multe trenuri internaţională care circulă în Ungaria.

”Acum poliţiştii efectuează căutări în aceste trenuri”, se arată într-un comunicat transmis de autorităţile de la Budapesta.

Alerta cu bombă are loc în cea de a doua zi a vizitei pe care premierul israelian Benjamin Netanyahu o face în Ungaria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.