Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, a anunţat că a semnat, miercuri, contractul de finanţare în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru modernizarea cu fonduri europene a Centrului Maternal ”Sfânta Ana” din Drobeta Turnu Severin. Contractul are o valoare de 2,3 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Astăzi a fost semnat contractul de finanţare în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru proiectul «Reabilitare şi modernizare Clădire Centru de Plasament Nr. 2 în vederea creşterii eficienţei energetice», aflat în administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, din subordinea Consiliului Judeţean Mehedinţi. Astfel, cu fonduri în valoare de 2,3 milioane euro se va face cea mai amplă modernizare a clădirii Centrului Maternal «Sfânta Ana», acolo unde sunt cazate mame şi copii cu risc crescut de abandon, gravide în dificultate sau mame minore care beneficiază de o măsură de protecţie specială sau care se confruntă cu riscul excluderii sociale”, a anunţat Aladin Georgescu, pe pagina sa de Facebook.
 
În cadrul proiectului vor fi schimbate toate instalaţiile, electrică, sanitară, se vor monta pompe de căldură, iar imobilul va fi recompartimentat şi anvelopat termic.
 
”Misiunea angajaţilor din Centrul maternal «Sf. Ana» este prevenirea separarii copilului de părinţii săi, prin construcţia, consolidarea relaţiei mama-copil, prin formarea, menţinerea şi întărirea legăturilor familiale, precum şi sprijinirea familiei pentru asumarea responsabilităţilor parentale. De aceea, este foarte important ca acest centru, aflat pe Strada Oltului din Drobeta Turnu Severin, să fie unul prietenos, care să ofere grad ridicat de confort, aceste aspecte completând eforturile asistenţilor DGASPC”, a mai precizat Georgescu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.