Cele trei persoane care au fost reţinute, fiind suspectate că au agresat-o pe scriitoarea din Brăila, Doina Popescu, iniţiatoare a proiectului „Ambulanţă pentru literatură”, au fost plasate sub control judiciar. Femeia, care dormea într-o maşină asemănătoare unei ambulanţe, neinscripţionată, pe o stradă din Sectorul 1 al Capitalei, a fost bătută în noaptea de miercuri spre joi de mai mulţi bărbaţi care credeau că răpeşte copii pentru trafic de organe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele trei persoane, un bărbat şi două femei, care au fost reţinute,  fiind suspectate că au agresat-o pe scriitoarea din Brăila, Doina Popescu, au fost plasate sub control judiciar. Cercetările în acest caz sunt făcute pentru infracţiunile de lovire şi alte violenţe, ameninţare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Scriitoarea a iniţiat, în urmă cu câţiva ani, proiectul „Ambulanţă pentru literatură”, umblând prin ţară cu un microbuz pentru a-şi promova operele. Recent, potrivit presei locale, femeia îşi schimbase maşina cu una mai mare, pentru că noaptea dormea în ea.

În noaptea de miercuri spre joi, mai multe femei au început să se isterizeze în jurul microbuzului în care dormea Doina Popescu pe o stradă din Sectorul 1 al Capitalei, iar în scurt timp acolo au ajuns şi cinci bărbaţi. Aceştia au reuşit să intre în maşina femeii şi au lovit-o de mai multe ori.

Oamenii cred că femeia conduce „ambulanţa neagră”, care răpeşte copii şi face trafic de organe, astfel că după sosirea autorităţilor şi după ce poliţiştii i-au dus pe cei cinci agresori la secţie pentru a fi audiaţi, zeci de persoane s-au arătat nemulţumite în faţa subunităţii de poliţie că femeia nu a fost arestată.

Potrivit Poliţiei Capitalei, incidentul s-a petrecut aproape de miezul nopţii. Femeia, care dormea în maşina asemănătoare unei ambulanţe, a sunat la 112, iar la scurt timp la faţa locului au ajuns poliţiştii Secţiei 3, care i-au identificat pe agresori şi i-a dus la audieri. Femeia a refuzat să meargă la spital şi a primit îngrijiri medicale în secţia de poliţie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.