Cel mai performant ecograf existent în domeniul medical pe plan mondial, în special în monitorizarea sarcinilor, a ajuns şi în România, iar medicul George Marinescu, medic specialist în radiologie şi imagistică medicală, cu competenţe în ecografie generală şi morfofetală, afirmă că acum între săptămânile 11 şi 13 de sarcină pot fi depistate sindromul Down, anomalii cardiace, cerebrale, ale scheletului şi organelor interne.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unul dintre cele mai avansate ecografe - ecograful Voluson Expert 22 al firmei General Electric a ajuns şi în România.

Ecograful Voluson Expert 22 a fost dezvoltat în colaborare cu medici obstetricieni şi imagişti de top, pentru a oferi imagini mai profunde si mai detaliate, cu rezoluţie mai mare, la care se adaugă utilizarea inteligenţei artificiale pentru a creşte viteza şi acurateţea examinării. În lume, peste 400.000 de ecografii pentru sănătatea femeii şi a copilului sunt efectuate în fiecare an cu ecografele Voluson de la GE Healthcare.

Acum fătul poate fi evaluat încă din primele etape de dezvoltare cu imagini 2D, 3D si 4D care descriu cele mai mici detalii cu o rezoluţie înaltă şi permit măsurători mai exacte. Utilizarea ecografului Voluson Expert 22 ajută la îmbunătăţirea ratelor de detectare a anomaliilor cromozomiale şi morfologice ale fătului, pentru diagnosticarea posibilelor patologii în timpul sarcinii, oferind rîspunsuri precoce pentru o mai bună luare a deciziilor.

„În cei peste 25 de ani de experienţă am avut ocazia să lucrez cu numeroase tipuri de ecograf. Voluson Expert 22, cel mai recent model pus pe piaţă de General Electric, reprezintă un salt major în performanţa pe care o aştepţi de la partenerul tău de muncă. Alături de pregătirea profesională în domeniul imagistic, folosirea unui echipament de înaltă performanţă poate ajuta enorm în elucidarea unor probleme de diagnostic. Cu ajutorul sondelor de ultimă generaţie, al celor mai recente softuri şi a puterii enorme de procesare a imaginii, GE Voluson Expert 22 este cel mai performant ecograf existent în domeniul medical pe plan mondial, în special în monitorizarea sarcinilor. Pot fi astfel depistate foarte precoce, din primul trimestru de sarcină, anomaliile morfologice ale fătului. Graţie acestui ecograf este posibil să depistăm, între săptămânile 11 şi 13 de sarcină anomalii cromozomiale de tipul sindromului Down, anomalii cardiace, cerebrale, ale scheletului şi organelor interne.”, afirmă Dr. George Marinescu, medic specialist în radiologie şi imagistică medicală, cu competenţe în ecografie generală şi morfofetală.

Dr. George Marinescu este medic primar în Medicină Nucleară, cu a doua specializare în Radiologie şi Imagistică Medicală. Este Doctor în Ştiinţe Medicale, cu atestat în tomografie computerizată, ecografie generală şi ecografia de sarcină: ecografia morfologică de trimestrul I (dublu test), morfologie fetală trimestrul II şi evaluarea calcului de risc (atestat Fundaţia de Medicină Fetală - FMF).

Dr. Marinescu are o îndelungată activitate în domeniul imagistic. Începând cu anul 1991, acesta a efectuat peste 100.000 de investigaţii imagistice şi a condus pentru o lunga perioadă de timp Secţia de Medicină Nucleară, Ecografie şi Explorări Funcţionale a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central Bucureşti. La conducerea acesteia, Dr. George Marinescu a pregătit numeroase generaţii de rezidenţi în domeniul ecografiei şi al scintigrafiei.

Dr. George Marinescu face parte din echipa Regina Maria unde efectuează o gamă variată de ecografii la adulţi şi copii: abdominale, pelvine, mamare, tiroidiene, ale glandelor salivare, ale părţilor moi,  ganglionare, testiculare, sonoelastografie, morfologie sarcină trimestrul I, dublu-test FMF, morfologie trimestru II/III, biometrie/doppler sarcină.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.