Cei trei agenţi de la Poliţia Autostrăzi acuzaţi de luare de mită, abuz în serviciu şi fals material, reţinuţi joi în urma unor percheziţii în Ialomiţa şi Constanţa, au fost arestaţi preventiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Magistraţii de la Tribunalul Ialomiţa au decis arestarea celor trei agenţi de poliţie pentru o perioadă de 30 de zile.

Potrivit unui comunicat remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, Condari Andreas Cristian este cercetat pentru săvârşirea unei infracţiuni de abuz în serviciu şi pentru 15 infracţiuni de luare de mită.

Măgureanu Ionuţ Adrian este cercetat pentru săvârşirea a trei infracţiuni de abuz în serviciu şi 12 infracţiuni de luare de mită.

Ivanciu Marius Alexandru este cercetat pentru săvârşirea a trei infracţiuni de abuz în serviciu, 24 de infracţiuni de luare de mită şi pentru o infracţiune de instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

Un al patrulea agent este cercetat sub control judiciar.

Joi, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie au făcut cinci percheziţii domiciliare în judeţele Ialomiţa şi Constanţa şi au pus în executare cinci mandate de aducere, emise pe numele a cinci agenţi de poliţie în cadrul IGPR – Brigada Autostrăzi şi Misiuni Speciale, cercetaţi pentru luare de mită, abuz în serviciu şi fals material în înscrisuri oficiale.

Potrivit DGA, în perioada iulie-august 2017, pe autostrada A2, cei cinci poliţişti au cerut şi primit bani sau bunuri de la şoferi pentru a nu le da amendă, existând mai multe situaţii în care poliţiştii au constatat abateri, dar nu au aplicat sancţiuni contravenţionale.

”Din probatoriul administrat a rezultat că doi agenţi de poliţie au întocmit şi semnat în fals, în locul contravenientului, un proces-verbal de contravenţie”, a spune DGA.

Cauza penală a fost iniţiată ca urmare a sesizării din oficiu a lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul DGA, iar percheziţiile domiciliare au fost efectuate cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanţa.

Trei dintre cei cinci agenţi de la Poliţia Autostrăzi acuzaţi de luare de mită, abuz în serviciu şi fals material au fost reţinuţi joi pentru 24 de ore, în timp ce al patrulea a fost plasat sub control judiciar, iar altul va fi cercetat în libertate.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.