CEC Bank a anunţat marţi că oferă salariaţilor instituţiilor medicale care sunt în prima linie în lupta împotriva Covid-19 posibilitatea de a-şi refinanţa creditele de nevoi personale în lei, cu o dobândă fixă de 5,5% pe an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"CEC Bank oferă salariaţilor instituţiilor medicale care sunt în prima linie în lupta împotriva COVID-19, conform Ordinului 555/2020 publicat în Monitorul Oficial 290 din 7 aprilie 2020, posibilitatea de a-şi refinanţa creditele de nevoi personale în lei, în condiţii foarte avantajoase: dobândă fixă de 5,5% pe an, cea mai mică de pe piaţă în acest moment, fără alte comisioane", a informat banca.

Astfel, oferta lansată de CEC Bank pentru acest tip de credite vine cu o dobândă care se situează aproape la jumătate faţă de dobânda medie în sistemul bancar la creditele de consum din portofoliu, de circa 10,5%.

CEC Bank intenţionează să vină în sprijinul salariaţilor din spitalele care luptă împotriva Covid-19 şi cu o ofertă de credite pentru locuinţe cu costuri foarte avantajoase, care urmează a fi lansată în perioada următoare.

"În cazul unui credit de nevoi personale de 20.000 de lei, rambursabil în cinci ani, rata pe care o va plăti clientul este 382 de lei, faţă de 430 de lei în cazul unui credit similar dar pentru care se practică dobânda medie din piaţă", precizează CEC Bank.

Pot fi împrumutate sume de până la 90.000 de lei, în moneda naţională, pentru nevoi personale, fără garanţii imobiliare, pe o durată de până la cinci ani. Dobânda este 5,5% p.a. şi este singurul cost al creditului. Nu se aplică niciun comision de analiză sau acordare şi nici comisioane lunare de administrare.

De asemenea, în cadrul perioadei de rambursare, clienţii pot opta pentru o perioadă de graţie de trei luni la rambursarea principalului, timp în care vor fi achitate doar dobânzile.

"Având în vedere contextul determinat de noul coronavirus şi necesitatea de limitare a deplasărilor şi a contactului dintre persoane, pentru acest tip de credite este disponibil un flux de acordare simplificat, care prevede preluarea solicitărilor prin telefon prin intermediul serviciului Phone Banking şi chiar şi posibilitatea de a deschide conturi online, prin platforma CEC_IN, urmând ca solicitantul  să se deplaseze o singură dată în unitatea CEC Bank, pentru semnarea contractului final", mai arată banca.

Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent peste 2 milioane de clienţi, cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi active de 29,3 miliarde lei, la sfârşitul anului 2018.

Statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice, este unicul acţionar al CEC Bank, iar în luna noiembrie 2019, în urma acordului Comisiei Europene, capitalul băncii a fost majorat cu 940 milioane lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.