Cea mai mare tranşă de vaccin produs de Pfizer BioNTech, care constă în 725.400 doze, soseşte luni în ţară. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Tot luni, ajung la Bucureşti 40.800 doze de vaccin AstraZeneca, transportul acestora fiind asigurat de firma producătoare, pe cale terestră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”România va primi cea mai insemnată tranşă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 725.400 doze. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă”, au explicat reprezentanţii Comitetului Naţional de Coordonare a Vaccinării anti-COVID.
Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite după cum urmează:  
Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 175.500 doze; Centrul Regional de Depozitare Braşov: 85.410 doze; Centrul Regional de Depozitare Cluj: 93.600 doze; Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 92.430 doze; Centrul Regional de Depozitare Craiova: 91.260 doze; Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 93.600 doze; Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 93.600 doze.  
Până la acest moment, România a recepţionat 4.397.309 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 3.843.269 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.  
”40.800 doze de vaccin Vaxzevria vor ajunge mâine, 26 aprilie a.c., la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră.    Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional”, a mai transmis Comitetul Naţional de Coordonare a Vaccinării.
Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman.  

Până în prezent, România a primit 1.517.200  doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie, 533.125 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei. 

 
 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.