Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, a prezentat propunerea de buget pe acest an a instituţiei pe care o conduce, acesta fiind în valoare totală de peste 1 miliard de lei. Cea mai importantă investiţie este realizarea drumului expres între Arad şi Oradea, dar şi extinderea terminalului de pasageri al Aeroportului Oradea, această investiţie, alături de extinderea pistei, va închide, în vară, acest aeroport.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ilie Bolojan a prezentat, miercuri, într-o conferinţă de presă, proiectul de buget pe acest an, propunerea fiind în valoare de peste 1,3 miliarde lei.
 
”Cea mai importantă investiţie, în valoare de 10,7 miliarde lei, pe care o derulăm alături de Primăria Oradea şi Primăria Arad este drumul expres Arad- Oradea, unde  CJ Bihor este lider de proiect şi va fi autoritatea contractantă pentru derularea procedurilor de licitaţie. Suntem în situaţia în care studiul de fezabilitate a fost aprobat, el este în procedura de avizare pentru pregătrea elaborării proiectului de hotărâre de guvern care ar urma să aprobe atât studiul de  fezabilitate cât şi o altă hotărâre de guvern pentru exproprierea din cadul acestui proiect. Dacă totul va fi în bună regulă, dacă vom obţine avizul de mediu şi avizele de la alte comisii de specialitate de pe lângă Ministerul Transporturilor, ne propunem ca în cursul lunii aprilie să fie pe masa guvernului, pentru  adoptare, cele două hotărâri legate de aprobarea indicatorilor şi de expropriere. Iar după predarea proiectului tehnic, ne propunem ca în luna mai să demarăm licitaţia pentru construirea celor 3 tronsoane: Oradea - Salonta, Salonta Chişineu Criş şi Chişineu Criş - Arad. În condiţiile în care provedura de licitaţie nu va fi prelungită de procese, la finalul acestui an ar trebui săavem semnatec contractele de execuţie pentru cele 3 tronsoane şi să înceapă lucrările”, a precizat Ilie Bolojan.
 
Un alt proiect important al CJ Bihor este realizarea centurii ocolitoare a oraşului Beiuş.
 
”Un alt proiect de 403 milioane lei este proiectul Centurii Beiuş. Din iunie avem procese privitoare la stabilirea constructorului care ar urma să execute lucrarea. prima licitaţie a stabilit un constructor, un alt constructor a  contestat, CNSC a invalidat soluţia dată de CJ Bihor, am ajuns la Curtea de apel care a menţinut decizia iniţială, dar a dat posibilitatea evaluării. Am făcut o nouă evaluare, am dat o nouă soluţie, CNSC trebuia să se pronunţe la începutul lunii ianuarie, nu s-a pronunţat, deşi am făcut demersuri. Foarte probabil, vom ajunge din nou la Curtea de Apel. Dacă totul va fi în regulă nu se va mai putea crea o nouă breşă de atac. Problema e că avem finanţarea asigurată până la finalul acestui an, din POIM”, a declarat Ilie Bolojan.
 
Realizarea inelului de centură metropolitan, în valoare de aproape 300 milioane lei se află în procedură de licitaţie.
 
”Inelul de centură metropolitan finanţat prin Anghel Saligny cu 290 milioane lei. Am derulat procedura de licitaţie, avem ofertele depuse şi acum comisia de licitaţie parcurge aceste documentaţii. Estimarea noastră este ca la finalul lunii februarie am putea avea un câştigător. În paralel, derulăm procedura de avizare dintre care partea cea mai importantă este cea de mediu”, amai spus Bolojan.
 
Proiectul privind extinderea terminalului de pasageri al Aeroportului Timişoara va duce la închiderea aeroportului, pe perioada verii.
 
”Un alt proiect important este  extinderea terminalului de pasageri a Aeroportului Oradea. Proiectul este estimat la 212 milioane lei. Suntem în perioada de depunere de oferte şi în zilele următoare este termenul de depunere a  ofertelor pentru selectarea unui consorţiu de constructori şi proiectanţi care să realizeze această lucrare. Această lucrare, alături de cea de extindere a pistei, sunt sub presiunea timpului, trebuind a fi finalizate până  la finalul acestui an. Pentru a fi finalizate va trebui să oprim operarea aeroportului din Oradea în vara acestui an şi deci nu vom avea curse aeriene o perioadă de timp, pentru că altfel nu putem finaliza proiectele. nu vom putea lucra sub aterizare”, a precizat Ilie Bolojan.
 
Consiliul Judeţean Bihor s-a întrunit în şedinţă, miercuri, pentru a adopta bugetul pe acest an.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.