Curtea Constituţională a respins joi sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis asupra Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului. Prin urmare, actul normativ privind educaţia sanitară în şcoli, adoptată decizional pe 3 iunie de Camera Deputaţilor, este constituţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, CCR a repins ca neîntemeiată, cu unanimitate de voturi, obiecţia preşedintelui Klaus Iohannis pe această lege.

Legea prevede „derularea sistematică în unităţile şcolare, cu acordul scris al părinţilor sau al reprezentanţilor legali ai copiilor, de programe de educaţie pentru viaţă, inclusiv educaţie sanitară, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor”. 

Pe 24 iunie, şeful statului a sesizat Curtea Constituţională în legătură că acest act normativ adoptată la începutul lunii iunie de către Parlament. Acesta a argumentat că forma adooptată de Camera Deputaţilor difertă substanţial de cea adoptată de Senat.

„În calitate de Cameră decizională, Camera Deputaţilor a adoptat legea supusă controlului de constituţionalitate în şedinţa din data de 3 iunie 2020, amendând substanţial fondul reglementării. Astfel, faţă de forma adoptată de Senat, Camera Deputaţilor a adoptat un număr semnificativ mai mare de modificări, respectiv a intervenit legislativ asupra a 63 de texte, astfel cum rezultă şi din raportul comun al Comisiei pentru muncă şi protecţie socială şi al Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi ale Camerei Deputaţilor”, arată preşedintele Iohannis în sesizarea transmisă Curţii. 

Proiectul de lege care modifică Legea 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului a fost adoptat de Senat, pe 7 octombrie 2019, şi pe 3 iunie decizional de Camera Deputaţilor, fiind trimis în aceeaşi zi la promulgare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.